joi, martie 28, 2024
AcasăSportNationalRomânia a debutat cu stângul în preliminariile Euro 2020

România a debutat cu stângul în preliminariile Euro 2020

Naționala României de fotbal a debutat sâmbătă seara în preliminariile Euro 2020, în deplasare, împotriva formației similare a Suediei și a fost învinsă, scor 2-1, de aceștia.

Suedezii au profitat de forma slabă arătată de naționala noastră și au reușit să înscrie de 2 ori în poarta apărată de Ciprian Tătărușanu.

 

 

Mai întâi în minutul 33 aceștia au profitat de o gafă făcută de Dragoș Grigore, căruia i-ar trebui găsit un înlocuitor mai tânăr și care să joace la formații cunoscute din zona Europei. Atacantul suedez a înscris din apropiere, profitând de o eroare a lui Dragoş Grigore, care a intervenit neconvingător la o centrare trimisă de Augustinsson, de pe partea stângă.

 

După doar șase minute, nordicii au majorat diferența la 2-0. O nouă eroare a „tricolorilor” a fost taxată de nordici, care au marcat prin Claesson. Stanciu a pierdut uşor o minge la mijlocul terenul, suedezii au declanşat contraatacul, iar mijlocaşul lui Krasnodar a înscris cu un şut la colţul lung, de la aproximativ 15 metri, după o respingere slabă a aceluiaşi Stanciu.

 

 

Pușcaș a avut ultima ocazie, în minutul 44 acesta a tras bine din unghi, la colţul scurt, dar Robin Olsen a reuşitsă respingă.

 

La pauză Contra a mutat ofensiv, la înlocuit pe Mitriță cu Keșeru, și mutara s-a adeverit bună, acesta a înscrins.

 

În minutul 58 Claudiu Keșeru a marcat cu capul, după o fază creată de Pușcaș și Răzvan Marin.

 

După alte cinci minute, același Keșeru a fost aproape de dublă, însă șutul acestuia a trecut alături de poartă.

 

După aceste faze, suedezii au atacat din nou periculos, însă Tătărușanu a făcut minuni, a scos de două ori, a reuşit să se întindă şi să respingă mingea trimisă cu capul de Berg. Atacantul suedez a câştigat uşor un duel aerian cu același Grigore, care ne-a demonstrate că nu mai poate să fie un om de bază pentru naționala noastră, lucru care se putea observa demult, în multe meciuri ale primei representative, acesta a pierdut multe dueluri mult prea ușor.

 

Tătărușanu a avut un reflex pe măsură şi în fața lui Isak, când a respins în corner.

 

La ultima fază a meciului, Ianis Hagi a obținut o lovitură liberă, acestaa executat lovitura liberă pe care a obţinut-o, iar Olsen i-a salvat pe suedezi, cu o intervenţie în faţa lui Săpunaru, la o fază confuză.

 

Naționala României:Tătăruşanu – Manea, Săpunaru, Dr. Grigore, Bancu – T. Băluţă, R. Marin – Chipciu, N. Stanciu, Mitriţă – Puşcaş

Rezerve: Pantilimon, Niță – Benzar, Moți, Nistor, Hagi, Keșeru, Cicâldău, Anton, Deac, Ivan, Man

Echipa Suediei: Olsen – Lustig, Helander, Granqvist, Augustinsson – Forsberg, K. Olsson, Sebastian Larsson, Claesson – Berg, Quaison

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente