vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportInternationalRonaldo sparge recorduri și pentur Juventus

Ronaldo sparge recorduri și pentur Juventus

Cristiano Ronaldo a marcat primul gol al lui Juventus în victoria cu SPAL și a bifat un record unic în istoria clubului torinez. Cvintuplul câștigător al Balonului de Aur este jucătorul care a ajuns cel mai rapid la 10 reușite oficiale în tricoul bianconerilor. Golul l-a ajutat să se poziționeze în fața tuturor fotbaliștilor legendari care au jucat la campioana Italiei.

9 goluri în Serie A și unul în UEFA Champions League are Cristiano Ronaldo în cele 16 meciuri oficiale jucate până acum la Juventus (13 în campionat și 3 în UCL). Este fotbalistul care a avut nevoie de cele mai puține apariții pentru a ajunge la 10 reușite în tricoul „zebrelor”, în istoria de 121 de ani a clubului.

 

Pe lângă recordul care l-a pus pe primul loc în istoria lui Juventus, Cristiano Ronaldo a mai bifat o realizare extraordinară: a fost al 39-lea gol în care a fost implicat în 2018 (aici intră cele marcate sau cele la care a pasat decisiv). L-a egalat la acest capitol pe Luis Suarez. Lionel Messi, peste doar câteva zeci de minute de la reușita lui Ronaldo, devenea lider solitar în acest top, cu assist-ul oferit lui Ousmane Dembele pentru golul de 1-1 în meciul Atletico Madrid – Barcelona. Decarul Barcelonei a ajuns la cota 40 în privința golurilor la care a fost direct implicat în acest an.

 

A fost, totodată, al treilea meci consecutiv cu gol marcat pentru Cristiano Ronaldo la Juventus, o premieră de când s-a transferat la Torino pentru 117 milioane de euro de la Real Madrid.

 

 

Motivul pentru care jucătorii şi arbitrii din Serie A au apărut cu un semn roşu pe faţă

 

În etapa a 13-a din Serie A, jucătorii şi arbitrii au apărut pe teren cu un semn roşu pe faţă, sub ochiul drept. Este vorba despre o iniţiativă împotriva violenţei domestice, o campanie devenită ceva obişnuit în Italia.

 

 

„Un roşu violenţei” este numele campaniei, în cadrul căreia căpitanii celor 20 de formaţii din Serie A poartă în acest weekend o banderolă specială, cu hashtagul #unrossoallaviolenza.

 

Campania a început, practic, înainte de primul meci al etapei, Udinese – AS Roma 2-0. În această săptămână, mai mulţi jucători din Serie A au susţinut campania. Concret, fotbaliştii au publicat pe reţelele de socializare fotografii în care apăreau alături de partenerele lor de viaţă şi cu semnul roşu sub ochi.

 

Duvan Zapata, Fabio Borini, Lorenzo Pellegrini, Luis Alberto, Andrea Barzagli şi Simone Verdi sunt printre cei mai importanţi jucători care au îmbrăţişat ideea lansată de Serie A şi WeWorld Onlus.

Surs:digisport.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente