vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportNationalS-a dat startul sezonului centenar al Ligii I

S-a dat startul sezonului centenar al Ligii I

În acest weekend a început un nou sezon al Ligii I de fotbal, este sezonul cu numărul 100. Primul meci a fost disputat vineri, CS U Craiova a primit vizita celor de la CSMS Poli Iași.

CS U Craiova a învins-o pe CSM Poli Iași cu scorul de 2-0 (1-0), la Drobeta Turnu Severin, în primul meci al noului sezon din Liga I.

 

Alexandru Băluță a marcat primul gol al ediției 2017-2018, în minutul 42, cu capul, la centrarea lui Andrei Ivan. Oltenii au reușit al doilea gol prin brazilianul Gustavo (50). CS U Craiova a avut și două bare, prin Hristo Zlatinski (29) și Băluță (66).

 

A fost primul meci oficial atât pentru antrenorul craiovenilor, italianul Devis Mangia, cât și pentru Flavius Stoican, pe banca ieșenilor.

 

CSM Poli Iași avea 15 meciuri fără înfrângere, opt dintre ele în deplasare, înaintea partidei de la Turnu Severin, în timp ce Craiova a obținut prima victorie pe teren propriu din ultimele cinci meciuri.

 

Cea de-a doua partida a fost cea dintre Concordia Chiajna și ACS Poli Timișoara, sâmbătă de la ora 18:30. A fost un start cu dreptul pentru ACS Poli Timișoara, care s-a impus la Chiajna, în fața Concordiei. Oaspeții au fost mai periculoși în prima repriză. Artean a ratat incredibil la centrarea lui Țigănașu, iar șutul lui Vașvari a ocolit de puțin poarta apărată de Bălgrădean.

 

Concordia n-a reușit să fie periculoasă la poarta lui Straton, iar eforturile bănățenilor s-au concretizat la cinci minute de la reluare. Alex Munteanu a centrat perfect pentru Bîrnoi, care a înscris primul său gol în Liga 1.

Soljic a șutat apoi frumos din întoarcere, dar portarul Concordiei s-a opus. Ilfovenii au ratat egalarea în minutul 82, prin Marian Cristescu, iar ACS Poli Timișoara s-a impus cu 1-0.

 

Etapa viitoare, ACS Poli Timișoara primește vizita lui FCSB, iar Concordia Chiajna joacă pe terenul lui CS U Craiova.

 

Tot sâmbătă, dar cu începere de la ora 21, s-a disputat și partida dintre nou promovata Juventus București și Dinamo București. Dinamo a învins nou-promovata Juventus București, scor 3-0, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, în prima etapă a Ligii I.

 

Dinamoviștii au deschis scorul prin brazilianul Rivaldinho (32), cu o lovitură de cap, la centrarea portughezului Diogo Salomao. Al doilea gol al echipei antrenate de Cosmin Contra a fost reușit de portughezul Filipe Nascimento (66), la debutul său pentru „alb-roșii”, la doar 9 minute de introducerea sa pe gazon.

 

Nedelcearu a închis tabela în prelungiri (90+3), reluând în plasă mingea respinsă de Pedro Mingote la șutul lui Valentin Costache.

 

Succesul echipei din Ștefan cel Mare a fost facilitat și de faptul că Juventus a rămas în zece oameni din minutul 53, când Mădălin Mihăescu a primit al doilea cartonaș galben. A fost prima eliminare din această ediție de campionat.

Juventus a avut două ocazii bune în prima repriză, prin Ciprian Petre (18) și Florin Ștefan (45), și pe final, prin George Călințaru (81).

 

Meciul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria lui Ioan Aloman, organizator de competiții la Gaz Metan Mediaș, și Sorin Satmari, fost jurnalist și oficial FRF și LPF.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente