Sătmăreanul Florin Gardoș a debutat pentru Craiova

Publicat la data de31 martie 2018 » 363 Views» De: Laurentiu Kira » Local, Sport

Florin Gardoș a debutat sâmbătă seara pentru Craiova în derby-ul pe care oltenii l-au disputat împotriva celor de la CFR Cluj.  Fundașul venit în iarnă de la Southampton nu a apucat încă să joace într-un meci oficial, antrenorul său, Devis Mangia afirmând că atâta timp cât apărarea sa merge bine, nu va face vreo schimbare.

“Este dificil pentru mine să schimb linia defensivă, fiindcă funcționează foarte bine în această perioadă, față de altădată. Florin Gardoș este un jucător important, care ar merita să joace, însă este greu să schimb ceva care merge bine. Chiar mi-aș dori să avem posibilitatea să trecem pe foaie 20-22 de jucătări, ca în Italia, nu doar rezerve, fiindcă astfel ai mai multe soluții ca antrenor în timpul jocului.

Eu voi folosi numai jucătorii care merită să fie acolo, această regulă este valabilă și pentru jucătorii mai în vârstă și pentru cei tineri. Dacă jucătorii tineri, Burlacu, Screciu, Popa și Popescu (n.r. – și acesta din urmă s-a antrenat foarte bine în ultima vreme) dovedesc că merită să joace, le voi da tuturor șansa. Cariera mea s-a legat de jucători tineri, inclusiv la naționala U21 a Italiei, dar și mai devreme, și nu voi ezita să le dau șansa tinerilor să joace. Hagi are o academie puternică și trebuie să luăm exemplul lui, aceasta este calea de urmat”, a spus Devis Mangia.

Vă reamintim că Florin a fost cumpărat în vara lui 2014, cu 6,8 milioane de euro, Gardoș abia apucase să se acomodeze cu fotbalul din Anglia, când a suferit o accidentare gravă la genunchi, în 2015, la un amical cu Feyenoord. După care a stat 9 luni pe tușă. La finele sezonului respectiv a mai apucat să intre în două partide pentru echipa U23 a “sfinților”.

De parcă nu ar fi fost suficient, Florin s-a lovit din nou înaintea pregătirilor pe care lotul englezilor le-a făcut în vara lui 2016 și a pierdut atât cantonamentul, cât și echipa.

Vara trecută Gardoș a fost la un pas de CFR Cluj, dar englezii au tărăgănat tratativele prea mult și ardelenii s-au reorientat spre Boli. Examenele medicale efectuate au arătat că apărătorul stă excelent din punct de vedere fizic, așa că oltenii nu au ezitat nicio clipă la perfectarea transferului.

 

În altă orinde de idei, CS Universitatea Craiova și CFR Cluj au încheiat la egalitate duelul din etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 1, scor 0-0. A fost un meci destul de slab, fără multe ocazii clare de gol, în care cele două echipe nu au arătat ca merită să se lupte pentru titlu.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.