Sebastian Vettel a câștigat MP al Singapore.

Publicat la data de13 octombrie 2019 » 176 Views» De: Laurentiu Kira » International, Sport

Sebastian Vettel a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al statului Singapore, această victorie fiind prima a germanului după mai bine de un an de zile.

Pe circuitul stradal Marina Bay, a plecat din pole-position colegul său, Charles Leclerc, pentru a cincea oară în acest sezon, însă Vettel a intrat la boxe pentru schimbul de pneuri cu un tur mai devreme, iar această strategie l-a avantajat. După intrarea lui Leclerc, monegascul a revenit în urma colegului de la Ferrari.

 

La un moment dat, Giovinazzi (Alfa Romeo) a fost lider, însă după intrarea sa la boxe, locul i-a fost luat de germanul Vettel.

 

Cursa a fost întreruptă de trei ori cu safety-car, însă de fiecare dată, la restart, Vettel a gestionat perfect momentul. Germanul l-a învins pe Leclerc cu peste două secunde și jumătate, iar aceasta a fost prima dubla Ferrari din 2019.

 

Max Verstappen a încheiat al treilea, în fața celor doi piloți Mercedes, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas. Situația nu i-a afectat poziția lui Hamilton în clasamentul general, care este în continuare lider, cu un avans de 65 de puncte.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.