vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSportInternationalSeria neagră continuă pentru Real Madrid

Seria neagră continuă pentru Real Madrid

Sâmbătă după-masă Real Madrid a pierdut pe teren propriu o nouă partidă în campionat în detrimentul celor de la Villareal, scor final 0-1, iar echipa antrenată de Zinedine Zidane continuă seria neagră din acest campionat. Se pare că Zidane nu mai deține cheia succesului, iar madrilenii  nu mai găsesc victoria, în vreme ce nici superstarului portughez nu mai îi iese nimic pe teren, el aflându-se la cel mai slab sezon de când s-a transferat la spanioli.

 

Toni Kroos a spus lucrurile pe nume la finalul meciului cu Villarreal: Real Madrid nu mai are nicio șansă la titlul în La Liga, acolo unde Barcelona se poate distanța duminică la 19 puncte, dacă învinge în partida cu Real Sociedad.

 

„În primul rând, ținând cont de poziția noastră în acest moment (nr. Real se află pe locul 4 în La Liga) trebuie să terminăm pe un loc de Liga Campionilor. Acesta este obiectivul nostru realist în momentul de față. 16 puncte sunt multe (nr. distanța față de liderul Barcelona) și e foarte greu să ne mai gândim la titlu acum. Obiectivul nostru este să terminăm compionatul în primele 4” a declarat neamțul Toni Kroos la finalul meciului cu Villarreal.

 

Real Madrid are o singură victorie în ultimele 5 meciuri jucate în La Liga, 5-0 cu Sevilla. Echipa lui Zidane a mai bifat două remize (0-0 la Bilbao și 2-2 la Vigo) și două înfrângeri (0-3 cu Barcelona și 0-1 cu Villarreal).

 

Pentru formația lui Zidane urmează meciul tur cu Leganes, din sferturile de finală ale Cupei Spaniei.

 

„E una dintre cele mai teribile situații pe care le-am experimentat de când sunt la Real. Încercăm să jucăm un fotbal bun, să avem posesie și să înscriem goluri, dar nimic nu ne iese. Știu cum arată de afară: părem supărați și nervoși pentru că nu vin rezultatele. Pare că ne scufundăm, dar sper să trecem cât mai repede peste criză”, a spus Marcelo, citat de bbc.co.uk.

Și locurile 2-3 sunt în acest moment departe de Real. Atletico Madrid e la 10 puncte în fața albilor, în timp ce Valencia are un avans de 8 puncte.

 

Cifrele antrenorului Zidane sunt mai slabe decât ale lui Rafa Benitez, cel pe care l-a înlocuit tocmai francezul

 

Astfel, în sezonul 2015-2016, Benitez a obținut 37 de puncte în 18 partide disputate în campionat, în timp ce Zidane, în acest sezon, tot în 18 partide, a obținut doar 32 de puncte.

Mai mult, Zidane se află, din punct de vedere  al punctelor obținute în La Liga, și sub Carlo Ancelotti. În 76 de partide cu italianul pe bancă, Real a obținut 179 de puncte: 57 de victorii, 8 egaluri și 11 înfrângeri, golaveraj 222-76. În schimb, din același număr de partide, 76, cu Zidane pe bancă, Real a scos doar 178 de puncte din 55 de victorii, 13 egaluri și 8 înfrângeri, golaveraj 201-74.

Sigur, diferențele dintre Zidane și Ancelotti nu sunt foarte mari, dar este limpede că francezul se află într-un moment critic. Faptul că Real a reușit să câștige de două ori la rând UEFA Champions League, cu ”Zizou” pe bancă a contat, astfel că rămâne de văzut dacă acesta va mai primi șanse în continuare de a lupta cu gruparea blanco.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente