joi, martie 28, 2024
AcasăSportNationalSimona Halep a pierdut finala de la DOHA

Simona Halep a pierdut finala de la DOHA

Simona Halep nu a reuşit să câştige primul trofeu din noul sezon. Ajunsă în finala turneului de la Doha, numărul doi WTA a pierdut în trei seturi în faţa jucătoarei din Belgia, Elise Mertens (23 de ani, nr. 21 WTA), scor 6-3, 4-6, 3-6, după două ore şi şase minute de joc.

Simona Halep a început excelent meciul. După un game foarte lung, de peste 10 minute, numărul 2 WTA a câştigat pe serviciul adversarei. Elise Mertens a profitat de serviciul mai slab al Simonei şi a adus egalarea, 1-1. Halep a reuşit să facă 3-1, însă Bertens a egalat din nou, 3-3. De la acest scor, jucătoarea din Constanţa nu a mai pierdut niciun game şi a câştigat primul set, 6-3.

 

În actul secund Simona a continuat să câştige. A luat primele două game-uri, dar Bertens a reuşit să îşi revină, scor 2-1. Cele două au mers cap la cap până la 4-4, ca mai apoi adversara din Belgia să trimită meciul în decisiv, după ce s-a impus cu 6-4.

 

Decisivul a început prost pentru Simona, iar Bertens a luat două game-uri la rând. Simona a egalat la 2-2, iar meciul a continuat să fie unul strâns. Numărul 21 WTA, în vârstă de 23 de ani, a fost mai puternică în picioare, a profitat de greşelile fostului lider mondial şi a câştigat partida cu scorul de 6-3.

 

Finala de la Doha este a opta pierdută de Simona Halep în decisv, din cele 14 disputate.

 

„Aş fi vrut să câştig acest trofeu frumos, dar nu am putut. Felicitări Elise, ai fost jucătoarea mai bună astăzi. A fost o săptămână minunată, dar obositoare, după meciurile din Fed Cup.

Mulţumesc celor care au organizat acest turneu şi tuturor celor care m-au susţinut. Vin de fiecare dată cu inima deschisă aici, de aceea poate că reuşesc să joc cel mai bun tenis al meu”, au fost cuvintele Simonei Halep, la finalul meciului.

 

Pe Simona Halep o aşteaptă acum turneul din Dubai, care se va desfăşura în perioada 17-23 februarie, acolo unde va participa începând cu turul doi, cu învingătoarea din meciul jucat între Eugenie Bouchard şi Vera Lapko.

„O să merg şi o să joc. Nu am nicio accidentare, sunt doar obosită şi sper în două zile să îmi revin”, au fost cuvintele lui Halep, după finala de la Doha, pentru Digi Sport.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente