vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportNationalZi neagră pentru românce la Paris

Zi neagră pentru românce la Paris

monica 400x300Toate cele trei jucătoare din România care au evoluat ieri la Roland Garros au pierdut în primul tur.Dacă Sorana Cîrstea reușise să se califice în runda secundă, după victoria obținută duminică în fața olandezei Kiki Bertens, ieri, fetele din România au pierdut meci după meci.Monica Niculescu, jucătoare cu un stil foarte incomod, nu i-a pus mari probleme suedezei Johanna Larsson, care s-a impus fără emoții, scor 6-2, 6-3.

Simona Halep, care făcuse un turneu excelent la Roma, în urmă cu o săptămână, atingând faza semifinalelor, s-a oprit și ea în primul tur pe zgura pariziană. Constănțeanca a fost învinsă de jucătoarea spaniolă Carla Suarez Navarro, scor 3-6, 6-2, 6-2.Nici Alexandra Cadanțu nu a avut mai mult succes. Tânăra jucătoare din România a cedat în două seturi, scor 7-6 (3), 6-1, în fața americancei Vania King.

În afară de Sorana Cîrstea, care o va întâlni în turul secund pe învingătoarea Monicăi Niculescu – Johanna Larsson -, România își mai pune speranțele la Roland Garros doar în Irina-Camelia Begu. Bucureșteanca în vârstă de 22 de ani va juca azi împotriva ibericei Silvia Soler Espinosa.

Tot azi va intra în concurs și singurul român de pe tabloul principal de simplu masculin. Victor Hănescu este cotat cu prima șansă în duelul cu tânărul australian Bernard Tomic.Cea mai mare surpriză a competiției pariziene de Grand Slam s-a produs ieri, când cehul Tomas Berdych, locul 6 în lume, a cedat în fața francezului Gael Monfils, după un meci spectaculos, decis în cinci seturi, scor 7-6 (8), 6-4, 6-7 (3), 6-7 (4), 7-5.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente