miercuri, iunie 19, 2024
AcasăLocaleO tânără sătmăreancă aflată în moarte cerebrală, salvează cinci vieți după ce...

O tânără sătmăreancă aflată în moarte cerebrală, salvează cinci vieți după ce familia a fost de acord să-i doneze organele

O tânără sătmăreancă s-a alăturat îngerilor, iar alte 5 persoane au primit o nouă șansă la viață după ce familia acesteia a acceptat să îi doneze organele. Potrivit colegilor de la https://www.ziardecluj.ro/, tânără era internată în moarte cerebrală la secția ATI II a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, iar familia și-a găsit puterea și curajul de o oferi altor familii șansa de a-i avea pe cei dragi alături, fiind de acord cu donarea de organe (ficat, rinichi, cord, plămâni) și țesuturi osoase.

Potrivit sursei menționate, doi pacienți au fost salvați prin transplant renal efectuat la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, în timp ce ficatul tinerei a ajuns la Centrul de Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni. Fiindcă în țara noastră nu existau pacienți compatibili, la Cluj au fost prezente echipele de prelevare cord și plămân ale centrelor de transplant din Torino și Bergamo, organele prelevate salvând viețile altor 2 oameni care nu aveau altă șansă.

”Pentru echipele de transplant a fost un maraton de 48 de ore, deoarece familiile altor doi pacienți au acceptat donarea de organe și țesuturi și astfel în total 13 oameni au primit o nouă șansă la viață prin transplant de organe și cornee, iar și mai mulți vor avea o viață mai bună prin transplant de țesuturi osteotendinoase. Transplantul înseamnă VIAȚĂ”, notează colegii de la https://www.ziardecluj.ro/.

Tânăra sătmăreancă era Brigitta Dachmann, fiica îndrăgitului artist păpușar, Ana Maria Dachmann. Sătmăreanca care ne bucură copilașii săptămână de săptămână prin reprezentanțiile cu teatrul de păpuși ”Spiriduș”, și-a pierdut fiica cea mare, pe Brigi, așa cum îi spuneau apropiații, într-o zi fatidică de joi, 19 august, 2021.

Ana Maria Dachmann și Brigitta Dachmann. Mama și fiica.

”Au trecut zile crunte ,in care durerea ,tristețea,suferința a pus stăpanire pe noi toți. Ne-am consolat cu sutele de mesaje de alinare sufletească primite.Am simțit că ați fost alături de noi. Vă mulțumim. Totodată mulțumim că ați participat intr-un numar atat de mare la ceremonia de inmormantare a iubitei noastre Brigitta Dachmann. Vă mulțumim din suflet pentru gandurile, cuvintele de alinare. Mi-o imagineź pe Brigi a noastră un ingeraș cu suflet luminat,stand pe un norișor alb și pufos. Cu siguranță vede lacrimile noastre, simte durerea noastră a tuturor. In aer plutește tristetea și durerea. E foarte trist că o copilă perfect sănătoasă cu o viață minunată, cu o carieră frumoasă, cu o familie iubitoare, un logodnic care o adora și mulți mulți prieteni să părăsească aceasta lume intr-o secundă datorită unui anevrism cerebral.

Dormi in pace draga noastră copilă,vei rămane mereu in sufletele noastre. TE IUBIM ENORM❤❤” a scris pe pagina sa de Facebook, Ana Maria Dachmann, mama Brigittei.

Brigitta Dachmann a fost o tânără de aproximativ 29 de ani, care după finalizarea studiilor universitare, s-a stabilit în Cluj Napoca. Era un artist, avea o afacere de succes și era creatorul unor minunate pălării. Era o tânără valoroasă, implicată în diferite proiecte, o pierdere pentru societatea noastră. Nimic nu a prevestit tragedia ce avea să se întâmple: o tânără perfect sănătoasă, să fie răpusă de un AVC, în floarea vârstei. În urma ei au rămas îndurerați o mamă, un tată, o soră mai mică, un logodnic, prieteni dragi dar a rămas și o societate mai săracă, lipsită de valoarea unui om ce avea multe de oferit pentru semenii săi.

Pe această cale, redacția ziarului Jurnalul de Satu Mare, transmite ”Sincere condoleanțe” familiei îndoliate și apropiaților.

SURSA FOTO: https://www.facebook.com/dachmann.brigi/photos

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente