sâmbătă, mai 10, 2025
AcasăsusLucrările de pe Valea Oltului prind amploare

Lucrările de pe Valea Oltului prind amploare

După doar o săptămână de lucrări pe Valea Oltului, pe Lotul 2 Boița-Cornetu al Autostrăzii Sibiu-Pitești, deja un sfert din ultima porțiune de pădure de pe această secțiune a fost defrișat. Autoritățile au anunțat și că forța de muncă va fi suplimentată. 

De luni, 15 iulie 2024, lucrările de defrișare de pe Valea Oltului vor beneficia de un număr sporit de muncitori, potrivit unei postări pe rețeaua de socializare a directorului CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), Cristian Pistol, care a făcut anunțul în urma unei vizite în teren realizată duminică, 14 iulie: „Am verificat astăzi lucrările de defrișare pe Valea Oltului! Ritmul de lucru este bun, deși echipele au întâmpinat, în cele șapte zile de când au început operațiunile, o serie de dificultăți legate de structura și de specificul terenului. Până la sfârșitul zilei vor ajunge la peste 26% din totalul suprafeței de pădure care trebuie defrișată”.

În prima săptămână, opt excavatoare și tot atâtea camioane, dar și o echipă de curățenie, au acționat pe suprafața de aproximativ 10 hectare (o lungime de aproximativ 8 km, între Boița și Lazaret, Sibiu) de pădure, pentru a defrișa porțiunea dedicată drumurilor de acces. Acestea vor fi necesare pentru forajele dedicate studiilor geotehnice, pe Lotul 2 Boița Cornetu, iar mai apoi amplasamentul viitoarei Autostrăzi Sibiu – Pitești. Din această săptămână, utilajele cat și echipajele vor fi suplimentate. 

Șeful CNAIR a menționat și că în cursul săptămânii 15 – 21 iulie se vor realiza și primele conexiuni între cele opt puncte de lucru deschise până acum, după care se va continua cu defrișarea unor zone și mai extinse pe amplasamentul viitoarei secțiuni 2 a Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Potrivit antreprenorului, cea mai dificilă zonă s-a dovedit a fi cea de-a treia, unde spațiul îngust, planul de înclinare abrupt și roca dură peste care s-a dat au ridicat o serie de probleme. Zona a fost împărțită în două, fiind necesar un ciocan hidraulic pentru a se interveni. Se speră, însă, ca într-o zi – două să se treacă și de acest obstacol.

Până la sfârșitul săptămânii viitoare, se speră să fie finalizate drumurile de acces pentru foraje și nu numai, astfel încât să mai fie în derulare doar lucrările de defrișare pentru terminarea studiilor geo-tehnice, dar și pentru curățarea amplasamentului viitoarei autostrăzi, pe secțiunea montană.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare