marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareIohannis: Toți știu că sunt primarul sas și că sașii nu sunt...

Iohannis: Toți știu că sunt primarul sas și că sașii nu sunt ortodocși

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni seară că religia și etnia sa nu ar fi o problemă în campania electorală pentru prezidențiale, menționând că toată lumea îl cunoaște drept „primarul sas de la Sibiu” și știe că sașii nu sunt ortodocși.

„Cred că a fost o eroare din partea domnului Ponta că a introdus aceste două teme (religia și etnia, n.r.) în campania electorală. Nu au ce căuta acolo. Mie, sigur, nu-mi strică, fiindcă eu nu am nimic de ascuns. Sunt cel cunoscut, primarul sas de la Sibiu. Toată lumea din capul locului știe că sunt primarul sas, toată lumea știe că sașii nu sunt ortodocși’, a declarat Iohannis într-o emisiune la B1 Tv.

El a precizat că, în ciuda faptului că nu este ortodox și etnic român, a primit un mare numă de voturi din parte sibienilor, fiind luteran și etnic german.

„Oamenii nu au nicio problemă cu faptul că nu sunt etnic român, că nu sunt ortodox. Oamenii vor să știe lucruri simple, înțelege ceva din funcția de președinte, are o viziune pentru noi, românii, pentru România?”, a completat liderul PNL, precizând că a constatat această situație în urma vizitelor în țară din ultima perioadă.

Iohannis: Ponta pierde sigur alegerile fiindcă românii nu înghit povestea cu OUG pentru primari

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni seară că premierul Victor Ponta va pierde „sigur” alegerile prezidențiale în cazul în care va emite Ordonanța care permite traseismul politic al primarilor, menționând că românii nu ‘înghit” așa ceva, existând inclusiv varianta boicotării alegeri.

Iohannis a fost întrebat într-o emisiune la B1 Tv cum va combate ACL situația în care Guvernul va emite ordonanța de urgență anunțată de vicepremierul Liviu Dragnea prin care va fi permit pentru o anumită periodă traseismul politici al primarilor.

„Vom folosi toate pârghiile care sunt la îndemâna Opoziției pentru a opri o astfel de ordonanță. Ar fi un atac la esența autonomiei locale, la esența pluripartidismului în România (…) Avertizez public, această ordonanță ar fi o gravă eroare și ar fi un atac la sistemul politic din România, este simplu de tot”, a spus Iohannis.

Liderul PNL a menționat că, în cazul în care Guvernul va emite ordonanța în cauză, juriștii ACL vor analiza modalitatea de contestare, inclusiv pe calea instanțelor judecătorești.

„Victor Ponta va pierde sigur alegerile, fiindcă românii nu vor înghiți așa ceva”, a declarat Iohannis.

El a admis că se poate ajunge, ca formă de protest a opoziției, chiar până la boicotarea alegerilor prezidențiale, subiect însă care nu s-a discutat încă în ACL.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente