marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocalePetre Muresan: Dragnea și Ponta vor să ia primarii cu japca

Petre Muresan: Dragnea și Ponta vor să ia primarii cu japca

Astazi 27 august de la ora 12, in cadrul conferintei de presa, presedintele partidului democrat, Petre Muresan, a criticat modalitatea de acaparare a primarilor de catre actuala putere. Va prezentam in cele de mai jos punctele si subpunctele conferintei de astazi:

Dragnea și Ponta vor să ia primarii cu japca, prin OUG si doresc refacerea PCR-ului-partidul stat

  • Liviu Dragnea, vicepremier și șef de campanie al lui Ponta, a anunțat o nouă manevră murdară a PSD în pragul campaniei pentru prezidențiale. Dragnea intenționează să promoveze o ordonanță de urgență prin care aleșilor locali li se dau două săptămâni în care vor putea trece la alt partid fără să-și piardă mandatele.
  • Dacă va fi adoptată de Guvernul Ponta, ordonanța lui Dragnea va fi o lovitură la adresa democrației, a drepturilor cetățenilor și comunităților locale și va pune în pericol corectitudinea alegerilor prezidențiale. Se poate creea un precedent periculos. Orce partid ajuns la putere poate racola toti alesi locali de la partidele aflate in opozitie.
  • OUG-ul lui Dragnea va pune o presiune fără precedent pe primarii Opoziției ca să treacă la PSD și la sateliții partidului condus de Ponta. Asta se intampla si in Satu Mare zi de zi. Govor ,Stef si acolitii lor fac presiuni, ameninta si santajeaza alesilor locali.
  • Terenul pentru luarea cu japca a primarilor prin OUG a fost temeinic pregătit de Guvernul Ponta prin alocările discreționare, puternic politizate, de fonduri bugetare în teritoriu. Ultimul exemplu public: presa a semnalat că nu mai puțin de 82% din microbuzele școlare achiziționate de Guvern (prima tranșă) au fost distribuite primarilor Puterii. Asta în situația în care Alianța Creștin Liberală, principala forță a Opoziției, are peste jumătate din numarul primarilor din România.
  • Mesajul transmis de PSD primarilor și consilierilor din Opoziție, cu asemenea alocări clientelare este de tipul ”dacă nu treceți la noi sau la cine va spunem noi să treceți, nu vedeți un ban pentru comunitatea pe care o reprezentați!” Agresiunea PSD împotriva primarilor este o agresiune la adresa comunităților locale și a fiecărui cetățean din aceste comunități. Nu doar partidele de opoziție din care fac parte primarii și consilierii vor fi afectate, ci vor fi afectați, în primul rând, cetățenii și comunitățile care au ales primarii și consilierii locali.
  • Comparația făcută de Dragnea cu legea din 2006 (care modifica statutul aleșilor locali) este o diversiune.
  • În 2006 s-a interzis traseismul politic, în 2014 Dragnea vrea să reia această practică toxică în folosul PSD și al aliaților săi.
  • În primul rând, trebuie precizat că Legea 249/2006, prin care se interzicea migrația aleșilor locali, sub sancțiunea pierderii mandatului, a fost adoptată inclusiv cu voturile PSD.
  • Între ceea ce vrea să facă astăzi Dragnea și termenul stabilit în 2006 nu poate exista nicio comparație. Atunci era vorba de o clarificare și o salubrizare a mediului politic, în timp ce acum vorbim despre o tentativă de ”amnistiere” imorală a aleșilor predispuși la migrație.

2. Socialiștii francezi, scandaluri și demisie de guvern pentru stagnare economică. Ponta a aruncat țara în recesiune și îngroașă obrazul.

  • Guvernul socialist francez a demisionat după un scandal în interiorul său legat de politicile economice care au dus Franța la stagnarea economiei. Premierul Valls și-a depus demisia, iar președintele Hollande l-a însărcinat cu formarea unui nou guvern.
  • Scandalul din Franța arată că modelul socialist francez atât de lăudat de Ponta, este un model economic ineficient și păgubos așa cum este socialismul mai peste tot. În Franța, ca și în România, a adus creștere de taxe și șomaj.
  • Diferența este că în Franța politicile guvernului socialist au dus la stagnarea economiei (2 trimestre consecutive de creștere zero), pe când în România, guvernul Ponta a aruncat economia în recesiune, deși avea posibilități să ofere o creștere substanțială și sănătoasă.
  • În Franța, ca urmare a rezultatelor slabe din punct de vedere economic, GUVERNUL DEMISIONEAZA , la noi ECONOMIA ROMANIE SCADE , subiectul recesiunii economice este îngropat de către guvern ,iar PONTA CANDIDEAZA

3.Execuția bugetară pe primele 7 luni, oglinda proastei guvernări a lui Ponta

  • Din păcate, Ponta nu știe cum să ia măsuri de dreapta, după cum nu știe să ia nicio măsură de stimulare economică. Guvernul Ponta a prăbușit creșterea economică și ne-a plasat la coada clasamentului Uniunii Europene.
  • Execuția bugetară pe primele 7 luni ale lui 2014 confirmă indubitabil proasta guvernare a lui Ponta.
  • Bilanțul execuției bugetare pe primele 7 luni confirmă, de asemenea, faptul că intrarea României în recesiune are drept cauză exclusivă contraperformanțele Guvernului Ponta, guvern care îi duce pe români la sapă de lemn.
  • Veniturile bugetare scad în ciuda noilor taxe și impozite impuse de Ponta (acciza suplimentară pe carburanți, taxa pe stâlp, calcularea accizei la un curs superior).
  • Veniturile bugetare pe primele 7 luni reprezintă 18,3% din PIB față de 18,5% în perioada similară a anului trecut (o scădere de 0,2%).
  • Veniturile realizate din TVA reprezintă 4,4% din PIB în primele 7 luni față de 4,6 % pe primele șapte luni din 2013 (scădere de 0,2%).
  • Investițiile publice (cheltuielile de capital) au scăzut cu aproape 30 de sută față de aceeași perioadă a anului trecut.
  • Absorbția fondurilor europene înregistrează un minus de aproape un miliard de lei în primele șapte luni față de perioada similară a anului trecut.
  • În ciuda semnalelor de alarmă atât ale Opoziției cât și ale mediului de afaceri, Ponta este preocupat exclusiv de imagine și de campania sa pentru prezidențiale, nu de problemele economiei pe care a aruncat-o în recesiune.

4.Atacurile pesediste împotriva lui Klaus Iohannis trădează frica lui Ponta

  • Aparatul de propagandă pesedist inventează zilnic noi minciuni despre candidatul ACL Klaus Iohannis, sperând ca, prin astfel de metode murdare, să-i crească șansele prezidențiabilului Ponta.
  • Cea mai recentă minciună scornită de Ponta și aliații săi este că Iohannis s-ar afla într-o “bigamie politică”, fiind și președinte PNL și membru în Forumul Democrat German”.
  • Avem de-a face cu o nouă intoxicare servită de pesediști, cu scopul de a-l discredita pe candidatul Alianței Creștin-Liberale, pentru că este perfect legal să fii membru într-o organizație aparținând minorităților naționale și în același timp și într-un partid politic. Conform articolului 8 din legea nr.14/2003, membrii organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale care înscriu candidați în alegeri pot face parte și dintr-un partid politic, având dreptul de a candida în condițiile legii.
  • Este ridicol să pui semnul egalității între situația lui Iohannis și cea a migratorilor politici autentici care fac astăzi carieră în PSD.
  • Atacurile pesediste împotriva lui Klaus Iohannis trădează frica lui Ponta și a aliaților săi la prezidențiale. Ponta se teme că va pierde competiția cu Iohannis. Iar Iohannis îl va învinge pe Ponta pentru că este altfel decât Ponta. Are două calități care sunt exact opusul lui Ponta: seriozitate șicompetență.
  • Atacurile susținute împotriva lui Iohannis și dezinformările la adresa sa lansate de Ponta și de candidații unor grupuscule care fac jocurile reprezentantului PSD demonstrează că Ponta și vasalii săi se tem de candidatul ACL. Iohannis este cel mai puternic contracandidat al lui Ponta și singurul care îl poate înfrânge.
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente