marți, aprilie 30, 2024
AcasăInterviuriInterviu cu Alexandra Turda: ”Nu lăsați nimic și pe nimeni să vă...

Interviu cu Alexandra Turda: ”Nu lăsați nimic și pe nimeni să vă schimbe”

Pentru început poti să-mi spui câteva lucruri despre tine?

Mă numesc Alexandra Turda. Am 19 ani, anul acesta am absolvit Colegiul Național “Mihai Eminescu” și din toamnă voi fi studentă la University of Southampton din Anglia. Sunt o fire prietenoasă, mereu zâmbitoare (exceptând la modeling, unde mai trebuie să fim și serioase din când în când), uneori timidă, dar întotdeauna dornică să cunosc oameni noi și să mă adâncesc în conversații interesante.

Cum trebuie să arate pentru tine băiatul ideal?

Pentru mine nu contează aspectul fizic. Ceea ce este mult mai important din punctul meu de vedere este sufletul omului, felul său de a fi. Ca un băiat să mă facă să mă simt bine în preajma lui, nu trebuie să aibă 1,80 m, ochi albaștri și ani de sală în urma sa, ci trebuie să știe să întrețină o conversație, să mă facă să râd (apreciez simțul umorului la un băiat), să îmi confere acel sentiment de siguranță și încredere. În ochii mei, comportamentul unui om poate influența foarte mult felul în care îi percep aspectul fizic.

Cum comentezi expresia ,,să fii om e lucru mare, să fii domn e o întamplare?

În zilele noastre, tot mai puțini indivizi pot fi numiți oameni în adevăratul sens al cuvântului. Sunt stârnite războaie, în aer se simte dorința de putere, de avere, astfel se uită de valorile cu adevărat importante cum ar fi onestitatea, politețea, prietenia, iubirea. ”Oamenii” sunt gata să renunțe la familie, la sănătate, doar pentru a obține un loc de muncă, de exemplu, care nu le va aduce satisfacție decât pe termen scurt.Alexandra-Turda-1


De ce crezi că tot mai multi tineri cad în patima drogurilor?

Consider că principalul motiv pentru care tot mai mulți tineri cad în patima drogurilor este dorința de a se face remarcați, de a deveni populari, de a face parte dintr-un grup. Din păcate, unii tineri pot fi foarte ușor influențați și astfel nu realizează că acel grup din care vor să facă ei parte nu este cel mai potrivit pentru prezentul și viitorul lor. De asemenea, un alt factor care îi determină pe tineri să consume droguri este lipsa atenției din partea părinților. Mulți copii sunt neglijați și astfel ei apelează la mijloace care le oferă o stare de euforie pentru moment, ajungându-se foarte repede la dependență.

Crezi în dragoste la prima vedere? De ce ?

Nu cred în dragoste la prima vedere. Acea ”dragoste” de care vorbesc unii este de fapt o atracție fizică. Este adevărat că în urma acestei atracții se poate dezvolta o relație frumoasă, dar numai după ce cunoști persoana respectivă și îți dai seama că nu numai aspectul te atrage, ci și personalitatea sa. Pentru a avea o relație de durată și pentru a putea vorbi de dragoste, trebuie să existe înțelegere, încredere și multe alte aspecte, nu doar doi oameni care au un aspect fizic plăcut.


Ce hobby-uri ai?

Cel mai mare hobby al meu, pe care l-am început la o vârstă fragedă, este dansul. La început am practicat dansul de societate, după care am trecut la dansuri latino (salsa, bachata etc), iar recent am fost la câteva cursuri de hip hop. Din păcate, am rămas doar la stadiul de hobby, dar cu puțin noroc și perseverență poate voi ajunge la alt nivel în viitor. O altă pasiune a mea este călătoria, îmi place să vizitez locuri noi, să observ cultura și obiceiurile de acolo, să gust mâncăruri tradiționale. Desigur, modelingul se află pe lista hobby-urilor mele, la care se mai adaugă cititul, vizionarea de filme și seriale, muzica.

Ce apreciezi cel mai mult la un om si ce nu?

Într-o lume în care oamenii tind să uite de valorile morale, apreciez foarte mult persoanele sincere, politicoase, cu bun-simț, care pot vorbi și despre altceva, nu doar bani și relații. Ceea ce mă irită extrem la o persoană este minciuna și lingușeala.

Ce înseamnă Satu Mare pentru tine?

Satu Mare va rămâne mereu în sufletul meu deoarece acesta este orașul în care m-am născut. Contrar aparențelor, nu este chiar un oraș ”mort”, după cum consideră unii. Mult timp am fost și eu în acea categorie, dar după ce am cunoscut mai mulți oameni și am mers în mai multe locuri, mi s-a demonstrat contrariul. Din păcate, nu toate evenimentele sunt popularizate suficient și corespunzător astfel că de cele mai multe ori, oamenii află de ele după ce s-au petrecut sau poate chiar niciodată.


Cât crezi că pot conta banii în ziua de azi? 

Banii devin un aspect mult prea important în ziua de azi. Nu spun că nu contează, desigur că trebuie să ne asigurăm cele necesare pentru viața de zi cu zi, dar unii oameni sunt controlați de dorința de a avea cât mai mulți bani și recurg la orice mijloace. Când cineva mă întreabă ce aș prefera: un job care să îmi placă sau unul care să îmi aducă un venit mare, răspunsul meu este: excelent ar fi să fie o combinație între cele două. Dar dacă trebuie să aleg, prefer un job care să îmi aducă satisfacție profesională și un venit decent, decât unul care să nu îmi placă, dar să fie foarte bine plătit. Din păcate tot mai mulți oameni se încadrează în a doua categorie, încercând cu disperare să se conformeze normelor impuse de societate.

Alexandra-Turda-3

Crezi că o lume condusă de femei ar fi mai bună?

Consider că nu contează dacă lumea e condusă de femei sau de bărbați, ci depinde de caracterul omului. Din păcate, momentan oamenii fac alegeri proaste când vine vorba de conducătorii noștri. Ar trebui să alegem oameni care pun interesul poporului înaintea interesului propriu, care încearcă să dezvolte țara, nu să pună cât mai mulți bani în buzunar, care se implică în proiecte benefice și nu adoptă diferite legi nesemnificative, doar pentru a-și păstra imaginea de bun conducător. Cred că aceste calități le putem găsi atât la bărbați cât și la femei, trebuie doar să fim mai atenți pe cine votăm data viitoare.

Multumesc pentru timpul acordat, în final vrei să le transmiti un mesaj cititorilor nostri: 

Și eu vă mulțumesc! Un mesaj cititorilor? Nu lăsați nimic și pe nimeni să vă schimbe. Visați, stabiliți-vă obiective și faceți tot posibilul să vă atingeți țelurile. Zâmbiți des, observați minunățiile care vă înconjoară, faceți ceea ce vă place. Fiți fericiți!

Alexandra-Turda-1
Alexandra-Turda-6Alexandra-Turda-5Alexandra-Turda-4

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente