marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareExercițiu de alarmare la Penitenciarului Satu Mare

Exercițiu de alarmare la Penitenciarului Satu Mare

Azi dimineața, începând cu ora 0600, la sediul Penitenciarului Satu Mare a avut loc un exercițiu de alarmare, desfășurat în comun cu Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare și Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare. Personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne a făcut parte din dispozitivul de asigurare perimetrală a zonei în vederea efectuării unei percheziții generale la un efectiv de 300 deținuți custodiați și a spațiilor de deținere aferente, în scopul descoperirii și confiscării obiectelor interzise, îndeosebi a telefoanelor mobile și accesoriilor acestora. Ca urmare a acțiunii, nu s-au descoperit obiecte interzise.

Prin astfel de activități se urmărește combaterea deținerii de către persoanele private de libertate a obiectelor interzise, precum și armonizarea acțiunilor diferitelor forțe specializate ale Administrației Naționale a Penitenciarelor și Ministerului Afacerilor Interne, respectiv creșterea capabilităților de reacție interinstituțională, în vederea aplicării procedurilor comune și a planurilor de cooperare încheiate la nivel local.

La aceeași dată, pentru optimizarea managementului situațiilor de urgență, a fost organizat un exercițiu specific, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare, având ca obiect intervenția la un incendiu localizat în curtea atelierului de producție și acordarea primului ajutor în caz de arsuri provocate de incendiu. Astfel, un echipaj al I.S.U. Satu Mare a intervenit cu o autospecială, colaborând cu echipa de intervenție constituită la nivelul penitenciarului, pentru antrenarea și perfecționarea deprinderilor și respectarea întocmai a operațiunilor specifice pentru stingerea incendiilor. De asemenea, a fost derulat un exercițiu prin care un echipaj S.M.U.R.D. intervine  prin acordarea primului ajutor unui angajat din echipa de intervenție a penitenciarului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente