marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocaleNationaleRomânia și Bulgaria vor să deschidă un birou turistic comun în China

România și Bulgaria vor să deschidă un birou turistic comun în China

Clopotel

România și Bulgaria doresc să deschidă un birou turistic comun în China, a anunțat miercuri serviciul de presă al Guvernului bulgar într-un comunicat, relatează agenția chineză China Nouă în pagina electronică.

Potrivit unui protocol de intenție, bilateral, aprobat de către Guvernul bulgar, cele două țări vecine din regiunea balcanilor au identificat diverse domenii propice cooperării și schimbului de informații în sectorul turismului.

Obiectivul este creșterea potențialului prin atragerea unui număr mai mare de turiști provenind din alte țări decât Uniunea Europeană (UE), vizând în principal China, potrivit agenției chineze.

„Crearea unui centru de informații turistice în China, care să servească promovării unor produse comune, face parte dintre măsurile cele mai importante”, notează Guvernul de la Sofia.

Specificitatea piețelor asiatice, inclusiv a celei chineze, face necesară dezvoltarea unor itinerarii culturale, iar România și Bulgaria ar putea propune împreună oferte interesante, ca de exemplu „Drumul împăraților romani”, se arată în comunicat.

Tot mai mulți chinezi vizitează Bulgaria, numărul lor crescând de la 6.251 în 2011 la 13.986 în 2014, potrivit agenției.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente