marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePLR-PC au fuzionat. Congresul PLR-PC la București

PLR-PC au fuzionat. Congresul PLR-PC la București

plr3

Delegații la Congresul PLR au semnat, vineri, 19 iunie, rezoluția privind fuziunea PLR cu PC. Programul politic și statutul partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) au fost aprobate prin vot, vineri, de membrii fostelor partide PLR și PC, în cadrul congresului de fuziune.
La congres au participat 728 de delegați PLR, acesta fiind validat de participanți. Delegația sătmăreană condusă de președinții Ovidiu Silaghi și Adrian Ștef a numărat 28 de membrii printre care și președinții Organizațiilor de Femei și Tineret.
Președinții PLR și PC, Călin Popescu-Tăriceanu, respectiv Daniel Constantin, au semnat protocolul de fuziune prin contopire, aceștia urmând să împartă președinția noului partid.
Senatorul Daniel Barbu, care face parte din Comisia de fuziune, a explicat în cadrul evenimentului că „reprezentarea grafică a semnului electoral al ALDE este o pasăre în zbor și textul «ALDE» încadrat în 12 pentagrame de culoare galbenă în forma unei elipse incomplete și, dedesubt, separat de o dungă orizontală, textul Alianța Democraților și Liberalilor”.
Alegerile interne din cadrul ALDE vor avea loc începând cu 1 ianuarie 2017, până atunci noul partid funcționând pe baza statutului și a protocolului votate în cadrul congresului reunit.
Reprezentanții noii formațiuni politice au stabilit deja că la alegerile parlamentare și la cele locale vor participa independent, iar candidații vor fi stabiliți prin alegeri interne.
Noua formațiune politică va reprezenta clasa de mijloc, întreprinzătorii, profesiile liberale, pe cei care lucrează în serviciul public, în economie, a precizat Călin Popescu-Tăriceanu, subliniind că partidul va apăra și va promova drepturile și libertățile individului, puse la grea încercare de instituții ale statului, având în vedere că „în România democrația nu este suficient consolidată și se află în regres”.
Premierul Victor Ponta a transmis, vineri, un mesaj participanților la Congresul de fuziune între PC și PLR, arătând că nu poate fi alături de ei din motive medicale și că salută apariția ALDE.
„Nu pot fi alături de dumneavoastră din motive medicale, dar salut apariția noii forțe politice ALDE, care va uni forța liberalilor cu echilibrul conservatorilor”, se menționează în mesajul transmis de Victor Ponta și citit de secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi.
În mesajul lui Victor Ponta se mai spune că are toată încrederea în Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin. El a mai arătat, în mesaj, că dorește să ducă mai departe guvernarea care este un model de succes, adăugând că mai sunt de promovat prevederi importante cum ar fi Codurile Fiscale și Legea salarizării.
Președintele PC Daniel Constantin le-a spus delegaților că prin fuziunea PC cu PLR se va forma cea de-a treia forță politică „ALDE”, a cărei identitate europeană să nu poata fi pusă la îndoială.
„Vă propun să participați alături de mine și de conducerea PC la înființarea pentru prima dată în România a unui partid a cărei identitate europeană să nu fie pusă la îndoială, un partid de centru dreapta, parte a partidului european ALDE care luptă la nivel european pentru o democrație autentică pentru respectarea drepturilor cetățenești”, a precizat Daniel Constantin.
În perioada tranzitorie va funcționa comisia pentru fuziune care va rezolva toate sesizările făcute de oricare dintre membri, cu privire la aplicarea Protocolului de fuziune. Comisia este formată din 18 membri, respectiv: Călin Popescu-Tăriceanu, Daniel Chițoiu, Daniel Barbu, Nicolae Nasta, Steluța Cătăniciu, Petru Ehegartner, Ovidiu Silaghi, Constantin Gălan, Grațiela Gavrilescu, ca membri din partea PLR și Daniel Constantin, Vasile Nistor, Cristian Popescu Piedone, Eugen Durbacă, Mircea Banias, Constantin Avram, Cornelia Negruț, Mircea Irimie și Mihai Niță, ca membri din partea PC.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente