marți, aprilie 30, 2024
AcasăSportLocalOlimpia dominat prima repriza, dar UTA a învins la final

Olimpia dominat prima repriza, dar UTA a învins la final

bucuria-de-la-golul-lui-faur-care-e-egalat-la-1-1 Meciul de sâmbătă din etapa a patra a Ligii 2 dintre Olimpia Satu Mare și UTA Bătrâna Doamnă a avut de toate: goluri frumoase, răsturnări de situație, spectacol pe teren și în tribune, vreme însorită și ciocniri violente între suporteri și galerie.

 

Olimpia a ieșit învinsă, scor 2-3, la capătul unei partide pe care a avut-o în mână. Motivele pentru care sătmărenii nu au câștigat ar fi multe de enumerat, dar enumerăm doar două: jucătorii săi făceau semne în minutul 45 către banca tehnică că nu mai rezistă, iar antrenorii au decis să se închidă în apărare prea repede. Adevărul este că arădenii și-au dorit mai mult victoria. Având ca lider în apărare un colos experimentat și puternic în persoana lui Sorin Botiș, componenții „Bătrânei Doamne” au luptat până în ultima secundă.

Olimpia a început cu Băican – Muntean, Tătăru, Heil, Iuhas – Takacs, Chivari, Selagea, Bura – Boștină, Faur. După 25 de minute de tatonări, în care ambele echipe au avut câte o ocazie mare de a deschide scorul și Olimpia a surprins printr-un pressing foarte agresiv în jumătatea oaspeților, a venit și primul gol, în poarta lui Băican. Chindriș verticalizează la mijlocul terenului către Curtuiuș, acesta preia în careu, se întoarce, șutează și înscrie pe lângă portarul sătmărean. Gazdele turează motoarele, Faur pătrunde pe dreapta în careu, în minutul 32, și șutează sub transversală, fără nicio speranță pentru fostul portar al Olimpiei, Miron. După doar 4 minute, Boștină intră în careu pe dreapta, îi trimite lui Selagea în centru, aceasta pasează la juniorul Cosmin Bura, care marchează primul lui gol pentru Olimpia. „Galben-albaștrii” intră cu un moral excelent la pauză și părea că va aduce celor peste 1.000 de sătmăreni bucuria unei noi victorii.

 

Nu știm ce s-a întâmplat la pauză în vestiarul arădenilor, dar jucătorii „Bătrânei Doamne” au intrat pe teren și au jucat de parcă viața lor depindea de acest meci. Cu un Hlistei în formă excelentă pe banda stângă, un experimentat Botiș (37 de ani) făcut scut în fața atacurilor sătmărenilor în centrul apărării și un Curtuiuș neobosit în atac, arădenii au punctat prin Manea în minutul 57 pentru egal.

 

În timp ce galeria reunită Commando Oli și Sezione Ostile era dominată sonor acasă de cei 40 de suporteri arădeni veniți la meci, Cădar și Selagea au două bâlbe în careu. Primul șutează foarte slab, iar al doilea primește mingea singur în careu, dar nu știe ce să facă cu ea. Szekely prevestește deznodământul partidei în minutul 73, când zguduie transversala lui Băican. În minutul 84, Curtuiuș face dubla după un un-doi reușit cu pe traseul Hlistei – Man, turnând parcă plumb în ghetele jucătorilor gazdă. Finalul meciului îi surprinde pe arădeni trăgând de timp prin toate mijloacele posibile și pe suporterii sătmăreni părăsind stadionul.

 

Băican – Muntean, Tătaru, Heil, Iuhas (cpt.) – Takacs (Ciul ’62), Chivari, Selagea, Bura (Cădar ’67) – Al. Boștină, Bg. Faur (Villand ’54)

Rezerve neutilizate: Șuta – Bigiu, Roatiș, Lukacs

Antrenor: Tiberiu Csik

 

Miron – Polgar, Botiș (cpt.), Al. Manea, Burlă – Chindriș, R. Rus, Dobrean (Jorza ’46), M. Vlad (Hlistei ’61) – Curtuiuș, Sz. Szekely (Man ’83)

Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Sorian, Costin, Filaret

Antrenor: Rolang Nagy

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente