marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocaleInternationaleItalia introduce legea care obligă supermarket-urile să doneze produsele nevândute

Italia introduce legea care obligă supermarket-urile să doneze produsele nevândute

supermarket

Italia este pe cale să devină cel de-al doilea stat din Europa care introduce o lege pentru a combate risipa de mâncare, o problemă estimată la peste 12 miliarde de dolari anual, încurajând astfel actul de donație, scrie Business Magazin.

În contrast cu legea din Franța, care acordă amenzi de până la 75.000 de euro supermarket-urilor care nu donează produsele alimentare nevândute, Italia a adoptat o strategie de încurajare a actului de donație.

Până în prezent, companiile care doreau să doneze astfel de produse trebuiau să completeze zeci de formulare, transformând practic procesul într-un coșmar birocratic. Noua lege stipulează că aceste companii vor completa doar o declarație lunară în care specifică cantitatea donată.

Începând cu luna februarie, supermarketurile din Franța au fost obligate prin lege să doneze alimentele nevândute. Pentru a descuraja oamenii să caute prin gunoaie, unele supermarketuri obișnuiau să toarne înălbitor pe alimentele aruncate sau să le pună în depozite încuiate, însă noua lege, adoptată în Franța, interzice acest lucru.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente