marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareRomânii, tot mai pasionați de vacanțele pe yacht și de turismul gastronomic...

Românii, tot mai pasionați de vacanțele pe yacht și de turismul gastronomic și viticol

yaht

Turismul tematic are un rol educațional și cultural, dar reprezintă și un mijloc inedit de petrecere a timpului liber, mulți dintre turiștii români preferând să practice activități din zona lor de interes și să încerce experiențe noi, crede Alice Udrea, managing partner al Qualis Travel.

„Mulți turiști aleg în ultima perioadă pachete de vacanță pe yacht, tururi de tipul food&wine, participare la diferite evenimente (show-uri, concerte, petreceri, evenimente sportive), practicarea sporturilor de care nu dispun acasă – cum ar fi canyoning, kayaking, kiteboarding, yachting, escalade, offroad etc, tururiistorice sau pe segmentul arta și arhitectură, tururi pentru bicicliști, motocicliști etc”, spune Udrea.

Potrivit managerului agenției de turism online Qualis Travel, turiștii români au început să aleagă Parisul sau Budapesta, nu doar pentru obiectivele turistice clasice, ci și pentru experiența turismului
gastronomic și viticol, cu tururi și degustrari la cele mai renumite domenii și crame din lume, cum ar fi cele din regiunea Champagne sau Tokaj.

De asemenea, foarte populare au devenit vacanțele și petrecerile pe yacht, în zone precum Grecia, Italia, Malta, Croația sau destinații exotice precum Thailanda.

„Standardele românilor în materie de turism au crescut în ultima perioadă, aceștia dorind informații cât mai detaliate, încă de la început, cu privire la reputația locației de cazare, cerându-ne o listă de review-uri, informații despre traseu și durata lui, despre activitățile conforme cu interesele lor declarate, sugestii de restaurante, un meniu în funcție de preferințe, lista cu obiective turistice de vizitat și chiar rezervarea de bilete pentru acele obiective. S-a creat o adevărată cultură a turismului printre români, iar turismul tematic devine din ce în ce mai important”, spune Alice Udrea.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente