marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocaleNationaleLimitarea vitezei de 50 km/h în localități ar putea fi eliminată

Limitarea vitezei de 50 km/h în localități ar putea fi eliminată

drum

Limitarea vitezei sub 50 de kilometri pe oră pentru autovehicule pe întreg parcursul localităților ar putea fi interzisă, potrivit unui proiect de lege depus la Senat de deputatul UDMR Marton Arpad.

Inițiativa prevede că ”se interzice limitarea vitezei sub 50 de km pentru autovehicule la întreaga localitate, adică de la indicatorul ce anunță intrarea într-o localitate până la indicatorul de ieșire din localitate”.

”În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică limita de viteză inferioară vitezei maxime de 50km/h, semnificația acestor indicatoare încetează la intersecția cea mai apropiată. În afara localităților limitările de viteză trebuie să fie restrânse pe o distanță minimă necesară care nu poate depăși 3 kilometri cu excepția lucrărilor în executare”, se mai arată în propunerea legislativă.

Inițiatorul argumentează că legislația actuală este ”plină de ambiguități și lacune” din cauza cărora există ”limitări de viteză exagerate pe o lungime exagerată, precum și semnalizări interpretabile”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente