marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePoliția ne informează !

Poliția ne informează !

politia

Tânăr bănuit de comiterea unei tâlhării, reținut pentru 24 de ore de către polițiști.

Polițiștii sătmăreni au reținut pentru 24 de ore, un tânăr de 20 de ani din municipiu, bănuit că ar fi comis o tâlhărie. El va fi prezentat parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

La data de 31 iulie a.c.,în jurul orei 18.30, o femeie de 35 din Satu Mare a sesizat poliția prin apel la SNAU 112, despre faptul că a fost victima unei tâlhării. Ea a relatat că în timp ce se deplasa pe strada Brândușa din municipiul Satu Mare, o persoană necunoscută a deposedat-o prin smulgere de un portmoneu în care avea acte personale si suma de 180 lei.
Întrucât în momentul comiterii faptei victima a alertat și publicul din zonă, intervenția promptă a cetățenilor a făcut posibilă identificarea imediată de către patrula de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare, care acționa în zonă, a principalului bănuit în comiterea tâlhăriei.
Aportul civic dat de cetățeni, pentru care aducem mulțumiri și în acest context, si-a dovedit înca o dată eficiența. Astfel, a fost identificat ca bănuit în comiterea infracțiunii, L.H. de 20 de ani din Satu Mare, de la care a fost recuperat prejudiciul cauzat și ulterior restituit părții vătămate.
Cercetările vor fi continuate de către polițiștii de investigații criminale, sub aspectul săvârșirii de către tânăr a infracțiunii de tâlhărie.


Lovire sau alte violențe

Polițiștii Secției Rurale Tășnad, au fost solicitați să intervină pentru aplanarea unui conflict iscat în incinta unui complex turistic.

La data de 31.07.2016, în jurul orei 19.00, poliția a fost sesizată de către administratorul unui complex turistic din localitatea Mihăieni, despre faptul că în incinta complexului a avut loc o altercație între două persoane de sex masculin.
Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat persoana vătămată ca fiind un minor de 17 ani, domiciliat în comuna Beltiug, județul Satu Mare, care, în urma unor discuții contradictorii pe care le-a avut cu un bărbat, ar fi fost lovit de mai multe ori cu pumnul în zona capului și a feței de către acesta, provocându-i leziuni la nivelul ochiului drept.
Din verificările efectuate de către polițiști, a fost identificat presupusul agresor ca fiind M.I. de 48 ani, domiciliat în municipiul Baia Mare, județul Maramureș, care va fi cercetat în dosarul penal constituit cu această ocazie, sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe.
Pentru efectuarea de investigații medicale de specialitate, victima a fost transportată de către o ambulanță la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgențe Satu Mare.


Acțiuni pentru siguranța participanților la trafic

Polițiștii rutieri sătmăreni continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație pe raza județului.

În cursul zilei de 31.07. a.c. polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru determinarea conducătorilor auto să respecte regulile de circulație pe drumurile publice.

Astfel, pentru abaterile constatate au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002, în valoare de 8775 lei și au fost reținute în vederea dreptului de a conduce 3 permise de conducere.
Unul din motivele reținerii permiselor de conducere a fost depășirea limitei legale de viteză, respectiv un cetățean maghiar a fost surprins de aparatul radar circulând prin localitatea Ciupeceni cu viteza de 111 km/h.
O altă situație de reținere a permisului de conducere a fost determinată de efectuarea unei manevre neregulamentare de depășire de către un conducător auto, care astfel a intrat în coliziune cu un alt autoturism angajat regulamentar în efectuarea unui viraj la stânga. Evenimentul a avut loc ieri, între Dorolț și Satu Mare și s-a soldat doar cu pagube materiale.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente