miercuri, mai 8, 2024
AcasăLocaleInfracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice

Infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice

politia-rutiera-satu-marePolițiștii rutieri, aflați la datorie pe principalele artere de circulație, în scopul supravegherii traficului și prevenirii producerii de accidente grave, au depistat și marți, 2 iulie a.c., șoferi ce au încălcat flagrant normele rutiere, întocmind dosare penale pe numele acestora.

Spre exemplu, un orădean de 43 de ani, a condus autovehiculul pe drumurile publice având o concentrație de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost implicat și într-un eveniment rutier, pe Strada Botizului din Odoreu, când a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat cu mașina într-un cap de pod. Din fericire, nu au fost rănite persoane în urma accidentului, însă șoferul, Călin O., s-a ales cu dosar penal pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală.

Un alt șofer, de 19 ani, din Livada Mică, Dorel N., a fost surprins de polițiștii Postului de Poliție Orașu Nou, la volanul unui autoturism, deși nu deținea permis de conducere de nicio categorie. Mai mult, din verificări a rezultat că autoturismul condus pe DN 19 de tânăr avea și numerele de înmatriculare expirate din luna mai a.c.

În consecință, șoferul este anchetat acum pentru comiterea a două infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice: conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Pe linie rutieră au acționat marți, în colaborare cu specialiști R.A.R.,  și polițiștii rutieri din Livada, care au urmărit depistarea în trafic a șoferilor ce conduc autoturisme cu defecțiuni tehnice. În cadrul acestor acțiuni au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2.400 lei și au fost reținute 4 certificate de înmatriculare.

Un incident rutier s-a petrecut marți, după ora 16.00, la trecerea la nivel de cale ferată din localitatea Botiz. Un conducător auto de 63 de ani, din Satu Mare, nu a mai putut controla autoturismul în momentul apropierii de bariera ce era închisă și a lovit-o, provocând avarii. Nu au fost înregistrate victime în acest caz, valoarea prejudiciului material urmând a fi stabilită.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente