marți, aprilie 30, 2024
AcasăSportInternationalMbappe a fost on eman show împotriva Argentinei

Mbappe a fost on eman show împotriva Argentinei

Selecţionata Franţei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins reprezentativa Argentinei cu scorul de 4-3 (1-1), sâmbătă, la Kazan, în primul meci din optimile de finală. Presa din Hexagon nu conteneşte cu laudele la adresa lui Mbappe, autor al unei duble.

 

Al doilea cel mai tânăr jucător din istorie care reuşeşte o dublă la Mondial, Mbappe are Franţa la picioare. „Monumental”, titrează celebrul L’Equipe, care îl compară pe starul lui PSG cu Messi.

 

„Au venit cu miile să îl vadă pe Messi, dar l-au văzut la lucru pe Mbappe. În echipament albicelest, suporterii Argentinei au făcut din Kazan Arena un adevărat El Monumental. Cu mult înainte de startul meciului, atmosfera a fost una fantastică, sud-americanii dând tonul unui spectacol unic. Dar în această atmosferă incandescentă, nu un argentinian a fost vioara întâi, deşi mulţi îl aşteptau pe Messi să strălucească. Cel care a făcut ca fierbintele public argentinian să se liniştească a fost Kylian Mbappe, care a scris un moment de istorie al fotbalului de care ne vom aduce aminte cu toţii”, notează L’Equipe.

 

Kylian Mbappe, atacantul naţionalei Franţei, a fost felicitat de fostul mare fotbalist brazilian Pelepentru cele două goluri reuşite sâmbătă în victoria cu Argentina (4-3) din optimile de finală ale Cupei Mondiale 2018, relatează presa internaţională.

 

Kylian Mbappe, 19 ani şi 6 luni, este cel mai tânăr jucător ce marchează cel puţin două goluri în fazele eliminatorii ale unui Mondial după Pele, care avea 17 ani şi 8 luni când a izbutit acest lucru la ediţia din 1958 a competiţiei, din Suedia, a indicat statisticianul Opta.În semifinalele CM 1958, Pele a marcat de trei ori în victoria Braziliei cu Franţa (5-2).

 

Pe contul său de Twitter, Pele a scris: „Felicitări, Kylian Mbappe, două goluri într-o Cupă Mondială atât de tânăr te aşază într-o companie frumoasă. Noroc în celelalte meciuri ale tale. Mai puţin cu Brazilia!”

 

Franţa şi Brazilia s-ar putea întâlni în semifinalele Mondialului din Rusia.

 

 

În sferturile de finală, Mbappe&Co vor întâlni Uruguayul, echipă care a eliminat Portugalia, scor 2-1.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente