marți, aprilie 30, 2024
AcasăSportInternationalStadium” a câştigat primul şi singurul titlu de campioană a Angliei din...

Stadium” a câştigat primul şi singurul titlu de campioană a Angliei din istoria clubului.

Leicester City a amânat meciul pe care echipa feminină ar fi trebuit să-l dispute contra lui Manchester United, în urma accidentului de sâmbătă, când elicopterul patronului Vichai Srivaddhanaprabha s-a prăbuşit în apropierea stadionului lui Leicester, după partida cu West Ham United.

„Vulpile” au anunţat amânarea partidei „în semn de respect faţă de recentele evenimente de pe King Power Stadium”.

 

 

Patronul thailandez al lui Leicester, Vichai Srivaddhanaprabha, s-ar fi aflat în elicopterul prăbuşit, însă clubul şi autorităţile britanice nu au precizat numărul persoanelor aflate la bord sau pe cel al supravieţuitorilor.

 

Elicopterul s-a ridicat chiar de pe gazon, însă s-a prăbuşit după scurt timp, într-o parcare situată la aproximativ 200 de metri de arenă.

 

Un martor a dezvăluit pentru BBC că elicea de la coada aparatului nu funcţiona, ceea ce a făcut ca elicopterul să se rotească în spirală înaintea prăbuşirii, iar altul crede că motorul elicopterului s-ar fi oprit.

 

Vichai Srivaddhanaprabha s-a născut la Bangkok, pe 4 aprilie 1958, şi a intrat în lumea afacerilor în 1989, când a deschis lanţul de magazine “King Power Duty Free”, care a primit sigiliul regal de aprobare în 2009. În scurt timp a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din Thailanda. Conform topului Forbes 2017, omul de afaceri avea o avere estimată la 4,9 miliarde de dolari.

 

 

Leicester City a devenit campioană în sezonul 2015-16, când formaţia de pe “King Power Stadium” a câştigat primul şi singurul titlu de campioană a Angliei din istoria clubului.

 

Elicopterul patronului lui Leicester s-a prăbușit în parcarea de lângă stadionul King Power, la scurt timp după fluierul final al meciului pe care „Vulpile” l-au terminat la egalitate, pe teren propriu, 1-1, cu West Ham.

 

Patru persoane ar fi murit în accidentul de elicopter de la Leicester: Vichai Srivaddhanaprabha, patronul clubului, Voramas Srivaddhanaprabha, fiica acestuia, şi cei doi piloţi.

 

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente