Acasă Locale A crescut rata somajului in Romania

A crescut rata somajului in Romania

Rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost în mai de 7,5 la sută, în creștere cu 0,2 puncte procentuale față de luna anterioară și de nivelul din mai 2012, numărul șomerilor ajungând la 720.000, potrivit datelor anunțate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Numărul șomerilor BIM (în vârstă de 15-74 de ani) estimat pentru luna mai este de 720.000, în creștere atât față de luna precedentă, cât și față de aceeași lună din anul precedent, ambele cu 712.000.

„Pe sexe, rata șomajului pentru bărbați o depășește cu 1,4 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 8,1 la sută în cazul persoanelor de sex masculin și 6,7 la sută în cazul celor de sex feminin)”, a precizat INS într-un comunicat de presă.

Pentru persoanele adulte (25 – 74 ani), rata șomajului a fost estimată la 6,1 la sută pentru luna mai 2013 (6,7 la sută în cazul bărbaților și 5,2 la sută în cel al femeilor).

Numărul șomerilor în vârstă de 25-74 de ani reprezintă 75,1 la sută din numărul total al șomerilor estimat pentru luna mai 2013.

Datele se referă la șomajul definit de Biroul Internațional al Muncii (BIM). Potrivit acestuia, șomerii sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan trei condiții: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni, respectiv au căutat activ un loc de muncă în decursul ultimelor patru săptămâni.

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente