Acasă Locale A crescut rata somajului in Romania

A crescut rata somajului in Romania

Rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost în mai de 7,5 la sută, în creștere cu 0,2 puncte procentuale față de luna anterioară și de nivelul din mai 2012, numărul șomerilor ajungând la 720.000, potrivit datelor anunțate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Numărul șomerilor BIM (în vârstă de 15-74 de ani) estimat pentru luna mai este de 720.000, în creștere atât față de luna precedentă, cât și față de aceeași lună din anul precedent, ambele cu 712.000.

„Pe sexe, rata șomajului pentru bărbați o depășește cu 1,4 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 8,1 la sută în cazul persoanelor de sex masculin și 6,7 la sută în cazul celor de sex feminin)”, a precizat INS într-un comunicat de presă.

Pentru persoanele adulte (25 – 74 ani), rata șomajului a fost estimată la 6,1 la sută pentru luna mai 2013 (6,7 la sută în cazul bărbaților și 5,2 la sută în cel al femeilor).

Numărul șomerilor în vârstă de 25-74 de ani reprezintă 75,1 la sută din numărul total al șomerilor estimat pentru luna mai 2013.

Datele se referă la șomajul definit de Biroul Internațional al Muncii (BIM). Potrivit acestuia, șomerii sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan trei condiții: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni, respectiv au căutat activ un loc de muncă în decursul ultimelor patru săptămâni.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente