Acasă Locale A crescut rata somajului in Romania

A crescut rata somajului in Romania

Rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost în mai de 7,5 la sută, în creștere cu 0,2 puncte procentuale față de luna anterioară și de nivelul din mai 2012, numărul șomerilor ajungând la 720.000, potrivit datelor anunțate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Numărul șomerilor BIM (în vârstă de 15-74 de ani) estimat pentru luna mai este de 720.000, în creștere atât față de luna precedentă, cât și față de aceeași lună din anul precedent, ambele cu 712.000.

„Pe sexe, rata șomajului pentru bărbați o depășește cu 1,4 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 8,1 la sută în cazul persoanelor de sex masculin și 6,7 la sută în cazul celor de sex feminin)”, a precizat INS într-un comunicat de presă.

Pentru persoanele adulte (25 – 74 ani), rata șomajului a fost estimată la 6,1 la sută pentru luna mai 2013 (6,7 la sută în cazul bărbaților și 5,2 la sută în cel al femeilor).

Numărul șomerilor în vârstă de 25-74 de ani reprezintă 75,1 la sută din numărul total al șomerilor estimat pentru luna mai 2013.

Datele se referă la șomajul definit de Biroul Internațional al Muncii (BIM). Potrivit acestuia, șomerii sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan trei condiții: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni, respectiv au căutat activ un loc de muncă în decursul ultimelor patru săptămâni.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ce tip de suplimente alimentare trebuie sa consumăm pentru generația Y

Deși calea recomandată de preluare a nutrienților esențiali este din alimentație, uneori e nevoie și de suplimente pentru a avea parte de...

Acolo unde te afli, prin străinătăți, silește-te pentru cele bune

Acolo unde te afli, să crezi că Dumnezeu nu este departe de tine, ci te vede, te urmărește. Să-i iubești pe toți...

Modificarea programului Noua Casă 2021

Plafonul de garanții al programului Noua Casă, înlocuitorul Primei Case, scade cu un sfert în 2021. Nivelul de garantare va...

Deficitul bugetar a împiedicat majorarea alocațiilor pentru copii

O altă majorare a alocaţiilor pentru copii ar duce la depăşirea deficitului bugetar asumat de Guvern, a declarat, sâmbătă, ministrul Muncii şi...

Comentarii recente