Acasă Locale Nationale A început Bacalaureatul

A început Bacalaureatul

Absolvenţii clasei a XII-a care susţin, luni, prima probă la Bacalaureat spun că au emoţii, însă mai copleşiţi sunt părinţii lor. Liceenii spun că autorii lor preferaţi ale căror opere i-ar avantaja ca posibile subiecte la partea a III-a sunt Eminescu, Creangă, Bacovia sau Caragiale.

Mara Stanciu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Capitală a precizat, pentru MEDIAFAX, că a început să înveţe pentru examenul maturităţii în urmă cu trei săptămâni.

“Am apucat să învăţ cam jumătate spre trei sferturi din opere. Sunt destul de pozitivă legat de acest Bac”, spune absolventa.

Mara a spus că şi-ar dori ca la subiectul III (eseul) de la Limba şi literatura română să fie una din operele lui I.L. Caragiale sau Ioan Slavici: “Aş prefera să-mi pice Caragiale sau Slavici, că pe astea le ştiu cel mai bine. Nu am făcute meditaţii înainte pentru Bac”.

Cele mai mari emoţii legate de acest examen le au părinţii. “Emoţii am şi eu şi părinţii mei. Ei sunt mai stresaţi ca mine, sau cel puţin la fel. Mai departe vreau să merg la Medicină” a conchis Mara Stanciu.

Andreea Lazăr este de asemenea elevă în clasa a XII a la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Capitală. Tânăra a spus că acest examen i-a amplificat emoţiile în această dimineaţă, însă că este optimistă în ceea ce priveşte deznodământul.

“Am câteva emoţii, mi s-a făcut şi rău pe drum, dar acum încerc sa mă relaxez. Ieri (duminică, n.r.) am încercat sa fac acelaşi lucru, să glumesc cu prietenele mele şi sunt sigură că totul va fi bine”,spune Andreea.

Absolventa a precizat că la pregătirea pentru Bac a încercat sa abordeze scheme de învăţare logice.

“Am studiat destul de mult, am încercat să învăţ totul într-un mod cât mai logic, să-mi fac propriile structuri şi să fac foarte multe corespondenţe între viaţa reală şi operele de la Română”, a declarat Andreea.

SUBIECTE BAC ROMANĂ
Eleva a spus că pentru examenul de Limba şi literatura română nu a făcut meditaţii în prealabil: “Doar la Matematică şi Fizică, dar mai rar, cât să mai pun câteva întrebări. Restul e munca mea proprie”, menţionează Andreea.

Absolventa a declarat că printre operele ei preferate, pe care şi le doreşte la partea a III-a a examenului scris de la Limba şi literatura română. se numără „Plumb” (de George Bacovia), Harap Alb (Ion Creangă) şi Iona (de Marin Sorescu).

“Aş vrea să pice Plumb de Bacovia sau Harap Alb – Ion Creangă. Dar sunt OK şi cu Iona – Marin Sorescu pentru că mi-a plăcut foarte mult opera, e foarte abstractă şi interesantă”, menţionează Andreea.

“Părinţii au foarte multe emotii, mai multe decât mine, dar le ascund foarte bine”, a mai spus Andreea Lazăr.

Mihai Puiu este absolvent al Colegiului Naţional “Gheorghe Lazăr” din Capitală. El a spus că se simte extrem de pregătit pentru orice variantă de subiect.

”Eu am încredere în mine. Sunt pregătit pentru orice ar putea pica. Am început să mă pregătesc cu mult timp înainte, dar intens, cred că cu o lună înainte de Bac. Am făcut şi meditaţii”, spune Mihai.

BAC 2019 SUBIECTE ROMÂNĂ
Absolventul a spus că printre autorii săi preferaţi se numără George Bacovia şi Mihai Eminescu, subiecte pe care le doreşte pentru ultima parte a examenului scris de la Limba şi literatura română.

“Aş prefera să-mi pice Eminescu sau Plumb (de George Bacovia, n.r.). Am emoţii, dar cred că sunt bune. Părinţii n-au nicio emoţie, nu ştiu ce s-a întâmplat cu ei, dar au zis că ei sunt liniştiti. Mai departe vreau să merg la Arhitectură, dar mai am o admitere până atunci”, a conchis Mihai Puiu.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente