Acasă Politica Local Adrian Cozma: interpelare parlamentară pe tema aglomerației de la Petea | Deputatul...

Adrian Cozma: interpelare parlamentară pe tema aglomerației de la Petea | Deputatul solicită intervenția Ministrului de Externe

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a expus în cadrul ședinței Camerei Deputaților problema aglomerației creată la sfârșitul săptămânii care s-a încheiat la punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni.

Adrian Cozma a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să întreprindă un dialog constant cu autoritățile maghiare pentru a nu ne mai confrunta cu astfel de situații. Totodată, vicepreședintele PNL a promis că va monitoriza măsurile care se iau în acest sens.

https://www.facebook.com/100001990667337/videos/978346026440997/

Discursul deputatului Adrian Cozma în ședința Camerei Deputaților

”Stimați colegi,

Ani de zile s-a vorbit în România despre statul la cozi, fie că vorbim de plata impozitelor, la pașapoarte, în trafic, în vămi și ne întrebăm de ce nu scăpăm de acest stigmat. Pentru că nu am rezolvat problemele și cauzele pentru care stăm ore în șir în fața instituțiilor sau în alte părți. Zilele acestea ne-am confruntat cu aceeași problemă cu care ne confruntăm cu ocazia sărbătorilor de iarnă, când frații români se întorc în țară pentru a petrece împreună cu familia și prietenii. Sunt românii care au plecat pentru o viață mai bună și care ne aduc nu doar bucurie dar sunt și cei care ne aduc bani direct și indirect prin cheltuielile pe care le fac în țară.

E trist că românii trec ușor prin țările europene, dar sunt blocați la intrarea în țara lor.

La trecerea de frontieră din Petea, județul Satu Mare, cozile de mașini au depășit 12 km la sfârșitul de săptămână. Un lucru e cert, se știa că în aceste zile fluxul de persoane va crește mult dar autoritățile au fost luate pe nepregătite, iar autoritățile maghiare nu au dat dovadă de o bună colaborare nici astăzi.

Ținând cont de situația în care ne aflam, era nevoie de măsuri extraordinare, rapide, care să ducă la îmbunătățirea și rezolvarea problemei în cele din urmă. Chiar dacă Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, lucrurile au decurs anevoios. Am cerut insistent ca autoritățile maghiare să ia măsuri și să deschidă fluxuri suplimentare la intrarea în România însă n-avem în acest moment un răspuns favorabil.

Cer Ministerului Afacerilor Externe să întreprindă un dialog constant cu autoritățile maghiare pentru a nu ne mai confrunta cu astfel de situații. Suntem țări vecine și e nevoie de sprijin reciproc în astfel de situații. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în aceste zile, ministerului de interne și tuturor celor care au contribuit la deblocarea situației.

Le spun tuturor românilor care au venit și care mai vin în aceste zile acasă, că sunt ferm și decis în a monitoriza măsurile care se iau pentru ca pe viitor să nu ne mai confruntăm cu astfel de situații neplăcute.

Toate cele bune și sărbători fericite românilor din țară și din străinătate!, transmite deputatul PNL, Adrian Cozma.

- Advertisment -

Cele mai populare

Incident mortal la Luna Șes! Un bărbat a decedat iar două tinere sunt în stare foarte gravă

Un incident mortal a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi la...

Imagini dramatice cu sărmanii Sătmarului. Se ascund de ger pe unde pot

Zeci de sătmăreni fără un adăpost de-asupra capului trec prin momente de nedescris în aceste zile când temperaturile...

Grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” – organizații...

Comentarii recente