29.8 C
New York City
vineri, mai 27, 2022
AcasăSanatateAlți 6 români infectați cu SARS-CoV-2 au fost transferați în Germania

Alți 6 români infectați cu SARS-CoV-2 au fost transferați în Germania

În cursul zilei de marți, 2 noiembrie, alţi şase pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au fost transferaţi, în spitale din oraşele germane Lubeck, Kiel şi Hamburg pentru asistenţă medicală, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – DSU.

Potrivit DSU, toți cei șase pacienți transferați sunt în stare critică, intubaţi, stabili, și erau internați în unităţi sanitare din Bucureşti. Cu toții necesită tratament de specialitate în secţii de anestezie şi terapie intensivă.

Selecţia pacienţilor a fost realizată de către o echipă formată din medici germani care de vinerea trecută se află în România şi care a analizat situaţia bolnavilor. Transferul s-a efectuat cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române.

„Solidaritatea europeană materializată prin acţiuni concrete de sprijin ale tuturor ţărilor afectate de situaţii de urgenţă diverse a reprezentat şi continuă să reprezinte pasul premergător către ceea ce numim în managementul situaţiilor de urgenţă, revenirea la starea de normalitate. Eforturile comune depuse de întreaga echipă, atât cea din Germania, cât şi cea din Romania, sunt considerabile, misiunea principală fiind implicarea în salvarea cât mai multor vieţi”, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a DSU.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente