Acasă Sanatate Alți 6 români infectați cu SARS-CoV-2 au fost transferați în Germania

Alți 6 români infectați cu SARS-CoV-2 au fost transferați în Germania

În cursul zilei de marți, 2 noiembrie, alţi şase pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au fost transferaţi, în spitale din oraşele germane Lubeck, Kiel şi Hamburg pentru asistenţă medicală, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – DSU.

Potrivit DSU, toți cei șase pacienți transferați sunt în stare critică, intubaţi, stabili, și erau internați în unităţi sanitare din Bucureşti. Cu toții necesită tratament de specialitate în secţii de anestezie şi terapie intensivă.

Selecţia pacienţilor a fost realizată de către o echipă formată din medici germani care de vinerea trecută se află în România şi care a analizat situaţia bolnavilor. Transferul s-a efectuat cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române.

„Solidaritatea europeană materializată prin acţiuni concrete de sprijin ale tuturor ţărilor afectate de situaţii de urgenţă diverse a reprezentat şi continuă să reprezinte pasul premergător către ceea ce numim în managementul situaţiilor de urgenţă, revenirea la starea de normalitate. Eforturile comune depuse de întreaga echipă, atât cea din Germania, cât şi cea din Romania, sunt considerabile, misiunea principală fiind implicarea în salvarea cât mai multor vieţi”, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a DSU.

- Advertisment -

Cele mai populare

Voluntarii ISU Satu Mare salvează vieti și prin donarea de sânge

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la data 5 de...

Avansări în grad la ISU Someș

De Ziua Națională a României, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă - ISU “Someș” Satu Mare, au...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului...

A căzut prima zăpadă în județul Satu Mare

Serviciul Public Județean - SPJ Salvamont Satu Mare anunță că în județul Satu Mare a căzut prima zăpadă....

Comentarii recente