Acasă Locale Stiri Satu Mare Amenzi URIAȘE pentru companiile care cheamă angajații la muncă

Amenzi URIAȘE pentru companiile care cheamă angajații la muncă

Reprezentanții Ministerului Muncii vor demara controale în perioada următoare, pentru a depista cazurile de muncă nedeclarate, a anunțat secretarul de stat Tudor Polak.

Cei de la Ministerul Muncii au informații potrivit cărora mulți angajatori își cheamă angajații la muncă, deși au contractele suspenate și încasează îndemnizație de șomaj tehnic.

Tudor Polak a precizat că mai multe petiții și sesizări primite la minister atrag atenția asupra acestui fenomen.

„Încercăm să facem o evaluare a tuturor acestor petiţii şi, în perioada următoare, controalele se vor înteţi. Guvernul României şi, mai ales, Inspecţia Muncii, nu poate tolera ca, în această perioadă care este destul de grea pentru toată lumea, să asistăm la astfel de abuzuri.

Am centralizat petiţiile care au fost făcute din luna martie, vom avea o altă centralizare, luni sau marţi, cu ce petiţii au fost înainte în luna aprilie şi vom intensifica aceste controale, mai ales pe aceste cazuri de muncă nedeclarată”, a declarat Polak, într-o intervenție la un post TV.

El a precizat că au fost deja aplicate sancțiuni unor companii care și-au chemat lucrătorii la muncă, deși contractele erau suspendate. Acesta a mai oferit, ca exemple, și alte cazuri de încălcare a legislaţiei muncii unde s-au aplicat sancțiuni.

- Advertisment -

Cele mai populare

Când va fii gata pasarela peste Someș?!

Primarul Kereskényi Gábor a semnat contractul de proiectare și execuție a pasarelei pietonale care va lega Centrul Nou al municipiului Satu Mare...

Prinţul Harry şi Meghan Markle, dezvăluiri despre viața din spatele ecranelor

Pe 7 martie, când va fi difuzat acest interviu exploziv, familia regală britanică nu se va simţi foarte bine.

Legumele şi fructele cu concentraţie mare de pesticide

Unele fructe și legume sunt pli­ne de pesticide, despre care se știe că sunt potențial toxice. Acesta este motivul pentru care este...

Volvo va produce doar mașini full-electrice din 2030

Volvo se va alătura unor mărci precum Jaguar - Land Rover și Bentley și spune că va produce doar mașini electrice din...

Comentarii recente