sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocaleAnul acesta vor avea loc Zilele Culturale Partium,a XII-a ediție

Anul acesta vor avea loc Zilele Culturale Partium,a XII-a ediție

udmIeri, 19 iulie în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul UDMR s-a discutat despre organizarea celei de-a XII-a ediții a Zilelor Culturale Partium .

Manifestarea va avea loc în perioada 19-25 august.

La întâlnirea cu presa au participat senatorul UDMR, Pataki Csaba, deputatul Kereskenyi Gabor, principalul organizator al evenimentului, Stier Peter respectiv consilierul municipal, Szocs Peter.

Potrivit celor declarate de Stier, în acest an evenimentele legate de Zilele Culturale Partium se vor desfășura în trei locații principale și anume: Grădina Romei, Piața 25 Octombrie, parcul de lângă Turnul Pompierilor, la care se mai adaugă și alte câteva locații secundare precum două PUB-uri din oraș, respectiv Sala festivă a Colegiului Național „Kolcsey Ferenc”. Spectacolele programate pentru această ediție se vor desfășura pe patru scene, iar organizatorii promit concerte de zile mari care vor atrage spectatori nu doar din Satu Mare ci și din alte județe respectiv din Ungaria.

Pe lângă concerte spectatorii vor avea parte și de expoziții precum cel dedicat marelui fotbalist de la Ferencvaros (Ungaria), Albert Florian, singurul sportiv maghiar care în 1969 a câștigat balonul de aur, dar și un meci de fotbal ce va avea loc în data de 23 august, pe Stadionul Olimpia între „old boys” de la Ferencvaros și cei de la echipa fanion a Sătmarului care, cu decenii în urmă au înscris numele orașului și județului nostru pe „harta fotbalului” național.

În luarea de cuvât senatorul Pataki Csaba a declarat că acest eveniment a devenit deja o tradiție în municipiul Satu Mare, având scopul de a prezenta și promova valorile tradiționale și culturale a comunității maghiare din această regiune.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente