Acasă Economico-social National Raed Arafat:relaxarea restricțiilor nu înseamnă revenirea la ce a fost înainte

Raed Arafat:relaxarea restricțiilor nu înseamnă revenirea la ce a fost înainte

Măsurile de relaxare care vor fi luate după 15 mai nu înseamnă o revenire la ceea ce a fost înaintea pandemiei de coronavirus, iar restricțiile se vor ridica treptat, pentru a vedea impactul acestora legat de evoluția cazurilor de COVID-19, a declarat duminică seară Raed Arafat.

„Să nu se aștepte nimeni că va fi cum a fost înainte de pandemie. Totul depinde de evoluția virusului și depinde de noi foarte mult”, a afirmat Raed Arafat.
El a dat câteva exemple de măsuri care ar putea fi luate după 15 mai. În primă fază , oamenii vor putea ieși afară fără declarație pe propria răspundere, dar va trebui respectat în continuare numărul maxim de persoane. Parcurile ar putea fi redeschise, dar nu și locurile de joacă din acestea. Nu vor fi organizate festivități și nici se va putea merge la restaurant.
Întrebat dacă vor fi redeschise mall-urile, Arafat a spus că în niciun caz acest lucru nu se va întâmpla în prima fază . „Va mai dura un pic cu redeschiderea mall-urilor , dar așteptăm o analiză. Trebuie să ne așteptăm că nu vor fi masuri masive și deodată date jos”.
De asemenea, această ridicare a unor restricții va veni cu măsuri precum purtarea măștii de protecție.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că după 15 mai autoritățile ar putea renunța la restricțiile de circulație impuse prin ordonanțele militare odată cu instituirea stării de urgență în România.
- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente