Acasă Economico-social National Raed Arafat:relaxarea restricțiilor nu înseamnă revenirea la ce a fost înainte

Raed Arafat:relaxarea restricțiilor nu înseamnă revenirea la ce a fost înainte

Măsurile de relaxare care vor fi luate după 15 mai nu înseamnă o revenire la ceea ce a fost înaintea pandemiei de coronavirus, iar restricțiile se vor ridica treptat, pentru a vedea impactul acestora legat de evoluția cazurilor de COVID-19, a declarat duminică seară Raed Arafat.

„Să nu se aștepte nimeni că va fi cum a fost înainte de pandemie. Totul depinde de evoluția virusului și depinde de noi foarte mult”, a afirmat Raed Arafat.
El a dat câteva exemple de măsuri care ar putea fi luate după 15 mai. În primă fază , oamenii vor putea ieși afară fără declarație pe propria răspundere, dar va trebui respectat în continuare numărul maxim de persoane. Parcurile ar putea fi redeschise, dar nu și locurile de joacă din acestea. Nu vor fi organizate festivități și nici se va putea merge la restaurant.
Întrebat dacă vor fi redeschise mall-urile, Arafat a spus că în niciun caz acest lucru nu se va întâmpla în prima fază . „Va mai dura un pic cu redeschiderea mall-urilor , dar așteptăm o analiză. Trebuie să ne așteptăm că nu vor fi masuri masive și deodată date jos”.
De asemenea, această ridicare a unor restricții va veni cu măsuri precum purtarea măștii de protecție.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că după 15 mai autoritățile ar putea renunța la restricțiile de circulație impuse prin ordonanțele militare odată cu instituirea stării de urgență în România.
- Advertisment -

Cele mai populare

Dublă crimă în județul Satu Mare

Nimeni nu prevedea ceea ce avea să se întâmple în noaptea de joi spre vineri în județul Satu Mare. O crimă oribilă...

Angajări la Spitalul Județean Satu Mare

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare face angajări. Potrivit anunțului sunt scoase la concurs 4 posturi. Se caută...

Minivacanță în siguranță

Românii vor avea parte la finalul acestei săptămâni de o minivacanță prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor. În acest context, în unele zone din...

Avocatul Poporului revine la Satu Mare

După o pauză lungă de aproximativ un an, cauzată de pandemia de coronavirus, reprezentanții instituției Avocatul Poporului revin la Satu Mare. Cancelaria...

Comentarii recente