sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smArmă neletală și muniția aferentă, descoperite într-un autoturism la Petea

Armă neletală și muniția aferentă, descoperite într-un autoturism la Petea

Polițiștii de frontieră sătmăreni efectuează cercetări într-un caz de nerespectare a regimului armelor și munițiilor după ce în mașina unui cetățean român au descoperit un pistol marca RETAY MOD 92, precum și 63 de cartușe nepercutatecare fac parte din categoria armelor neletale. Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

Azi, 23 septembrie a.c., în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pe sensul de intrare în România, un cetăţean român, domiciliat pe raza județului Botoșani. Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, conducea un autoturism marca Audi, înmatriculat în Austria. 

În urma efectuării unui control asupra mijlocului de transport, într-un compartiment din portbagajul autoturismului au fost descoperite un pistol marca RETAY MOD 92 calibru 9 mm, pentru care persoana în cauză nu deținea permis de port armă, precum 63 de cartușe cu capsă nepercutată, Pistolul face parte din categoria armelor neletale, fiind destinat producerii zgomotului.

Polițiștii de frontieră au sesizat Serviciul Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase al IPJ Satu Mare, iar bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și tentativă la contrabandă calificată.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente