Acasă Locale Dacă vor ajutor social, cei apţi fizic trebuie să şi muncească

Dacă vor ajutor social, cei apţi fizic trebuie să şi muncească

Asistaţii sociali apţi de muncă, au fost puşi la treabă de Prefectura Satu Mare. După cum prevede legea, beneficiarii de ajutor minim garantat apţi de muncă, trebuie să presteze în schimbul prestaţiei sociale, muncă în folosul comunităţii.

Astfel Colegiul Prefectural a adoptat o hotărâre prin care, în tot judeţul Satu Mare, asistaţii sociali împreună cu angajaţii primăriilor, să demareze acţiuni de curăţenie în locurile în care s-au depozitat ilegal deşeuri. Pentru ca rezultatele să fie maxime, prefectul a implicat în coordonarea acestei acțiuni Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu și Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială. Comisia mixtă astfel alcătuită are rolul de a verifica şi monitoriza acţiunile de curăţenie care au început deja de luni şi se vor încheia la începutul lunii viitoare.


„Au fost demarate verificările în teren a activităților de salubrizare la nivelul unităților administrativ-teritoriale derulate de primării. În cursul acestei zile, comisia a verificat activitățile de curățenie programate astăzi în comunele Turț, Orașu Nou, Certeze și Racșa în cadrul cărora au fost implicate aproape 20 de persoane. Activitățile vor continua până la data de 01 iunie 2021 în tot județul iar până la data de 5 iunie 2021 se va pregăti un raport-bilanț care va fi prezentat cu ocazia Zilei Mediului.” transmite Prefectura.


Prin această hotărâre Prefectura a dorit să se informeze dacă primăriile din judeţ îi pun pe asistaţii sociali să efectueze muncă în folosul comunităţii. Conform Legii nr. 416 din 18 iulie 2001 privind venitul minim garantat, persoanele apte de muncă din familiile pentru care se asigură venitul minim garantat vor efectua lunar, cel mult 72 de ore, la solicitarea primarului, acțiuni sau lucrări de interes local fără a se putea depăși regimul normal de lucru și cu respectarea normelor de securitate și igienă a muncii.

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost reactualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Joi, 29 iulie a.c., a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În acest context, toți...

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Comentarii recente