luni, aprilie 15, 2024
AcasăsusAu crescut salariile la Primăria Satu Mare

Au crescut salariile la Primăria Satu Mare

Consiliului Local s-a adoptat proiectul de hotârâre privind stabilirea salariilor pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Satu Mare și din serviciile publice din subordinea Consiliului Local al Municipiului Satu Mare.

 Proiectul de hotărâre a fost inițiat ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice ce intră în vigoare începând cu data de 1 iulie 2017.

Grila de salarizare a fost întocmită de către o comisie formată din secretarul municipiului, directorul economic al Primăriei, șeful Serviciului Resurse Umane și Salarizare, președintele comisiei de buget a Consiliului Local Satu Mare fiind prezidată de către primarul municipiului Satu Mare.

Astfel, la stabilirea salariilor comisia a ținut seama de ierarhizarea posturilor, cât și de următoarele criterii generale stabilite în cadrul Legii 153/2017.

cunoștințe și experiență;
complexitate, creativitate și diversitate a activităților;
judecata și impactul deciziilor;
responsabilitate, coordonare și supervizare;
dialog social și comunicare;
condiții de muncă;
incompatibilități și regimuri speciale.

Primarul Gabor Kereskenyi a declarat în cadrul ședinței că, prin adoptarea acestei hotărâri s-a făcut ”dreptate” pentru toți angajații Primăriei municipiului Satu Mare. Totodată, a fost eliminată orice formă de discriminare și s-a instituit un tratament egal cu privire la personalul din cadrul Primăriei, care prestează aceeași activitate și are aceeași vechime în muncă și în funcție.

“ Prin acestă hotărâre se realizează o ierarhizare, pe verticală, cât și pe orizontală, în cadrul aceluiași domeniu, în funcție de complexitatea și importanța activității desfășurate. Se elimină toate sporurile care se acordau până acum, astfel că va exista o transparență a mecanismului de stabilire a drepturilor salariale”, a declarat Kereskényi Gábor.

Edilul a mai afirmat că Satu Mare e poate singurul municipiu din țară care și-a fixat o încadrare a fondului de salarii într-un procent de maxim 25% din veniturile proprii.

Primarul a afirmat că scopul acestei legi este de a stimula personalul în contextul recunoașterii și recompensării performanțelor profesionale obținute, pe baza criteriilor stabilite.

Totodată, Kereskenyi Gabor a mai subliniat că vor crește și așteptările conducerii Primăriei, ale consilierilor locali precum și ale cetățenilor față de angajații Primăriei Satu Mare și a instituțiilor subordonate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente