29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăLocaleBilanțul inundațiilor de anul trecut: zeci de locuințe afectate și sute de...

Bilanțul inundațiilor de anul trecut: zeci de locuințe afectate și sute de persoane evacuate

Altfatter Tamás, prefectul județului Satu Mare – în calitate de președinte, alături de președintele Consiliului Județean Pataki Csaba în calitate de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare și subprefectul Radu Bud, a prezentat astăzi în cadrul primei ședințe de lucru convocate în Sala Mică de ședințe a noului sediu administrativ al Instituției Prefectului Raportul de evaluare a activităţii desfăşurate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare în anul 2021.

În ceea ce privește situațiile de urgență, în anul 2021 au fost afectate 12 localități în cadrul a nouă evenimente, fiind afectate următoarele obiective socio-economice: 133 locuinţe, din care 8 locuințe în pericol de prăbușire, o biserică, o școală, o stație de epurare și o stație de pompare apă dar și 24 gospodării şi anexe.

Rețelele afectate au însemnat 9,507 km străzi și drumuri comunale, 5,702 km drumuri județene și 1,352 km rețele de canalizare dar și 54,2 km diguri afectate/rupte, 2 podețe și 3 poduri. Pagubele produse în anul 2021 cumulează și 2300 animale, 17 autoturisme, 2 garduri, 227 bucăți de mobilier, 243 aparate electrocasnice, 28 aparate electronice și utilaje, și 19,3 t cereale. În cadrul operațiunilor de salvare din anul 2021 au fost evacuate în total 289 persoane.

Prefectul Altfatter Tamas apreciază că aceste rezultate nu s-ar fi concretizat fără sprijinul Consiliului Judeţean, fără implicarea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, a structurilor deconcentrate şi descentralizate, precum şi componentelor sistemului integrat de management al situaţiilor de urgenţă și al mass-mediei locale.

”Activitatea anului 2021 a fost dificilă, gestionarea pandemiei de coronavirus a necesitat eforturi umane și financiare nemaiîntâlnite până acum, din care am învățat multe și ne-am adaptat noilor realități”, a transmis prefectul Altaftter Tamas.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente