Acasă Divertisment București intra în scenariul roșu

București intra în scenariul roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a depășit în Capitală pragul de 3 la mia de locuitori.

Această rată de îmbolnăviri, de peste 3, a fost anuntata Duminica pentru București, iar luni tendința de agravare a epidemiei a continuat și rata a crescut  la 3,19. 

Noile restricții, care au intrat în vigoare de marți, 20 octombrie, ora 00:00, vin după o zi de luni marcată de o serie de bâlbe din partea AUTORITATILOR LOCALE. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a fost convocat luni, la ora 15:00, și în decurs de câteva ore și-a contrazis propriile decizii. De altfel prefectul, ar urma să fie demis miercuri .

Luni seara, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, a anunțat că au fost luate următoarele decizii pentru București:

1. Masca de protecție este obligatoriu a fi purtată atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise;

2. Unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul online, în scenariul prevăzut de ordinul Ministrului Educației și Cercetării respectiv în „Scenariul Roșu”.

3. Toate activitățile desfășurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Aceste măsuri sunt valabile pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 20 octombrie, ceea ce înseamnă că vor dura cel puțin până la 2 noiembrie inclusiv, când se va face o nouă evaluare a situației.

Activitatea desfășurată în creșe și after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale, precizează autoritățile.

De asemenea, desfășurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară.

- Advertisment -

Cele mai populare

La pescuit pe lacul din Grădina Romei

Marți, 3 august a.c., în jurul orei 17:00, mai mulți sătmăreni, adulți și copii, s-au pus să pescuiască...

Deținuții din Penitenciarul Satu Mare vor ajuta la mutarea Bibliotecii în noul sediu

Consiliul Județean Satu Mare anunță că până la sfârșitul anului, Biblioteca Județeană Satu Mare se va muta în...

Primăria municipiului Satu Mare scoate la concurs postul de arhitect șef

La sfârșitul lunii iunie a.c., Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care, speră guvernanții, să...

Unul dintre cei mai bine cotați barberi internaționali, a susținut un seminar la Satu Mare

În perioada 1 - 2 august a.c., la Satu Mare a avut loc un workshop de barbering, susținut...

Comentarii recente