Acasă Divertisment București intra în scenariul roșu

București intra în scenariul roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a depășit în Capitală pragul de 3 la mia de locuitori.

Această rată de îmbolnăviri, de peste 3, a fost anuntata Duminica pentru București, iar luni tendința de agravare a epidemiei a continuat și rata a crescut  la 3,19. 

Noile restricții, care au intrat în vigoare de marți, 20 octombrie, ora 00:00, vin după o zi de luni marcată de o serie de bâlbe din partea AUTORITATILOR LOCALE. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a fost convocat luni, la ora 15:00, și în decurs de câteva ore și-a contrazis propriile decizii. De altfel prefectul, ar urma să fie demis miercuri .

Luni seara, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, a anunțat că au fost luate următoarele decizii pentru București:

1. Masca de protecție este obligatoriu a fi purtată atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise;

2. Unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul online, în scenariul prevăzut de ordinul Ministrului Educației și Cercetării respectiv în „Scenariul Roșu”.

3. Toate activitățile desfășurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Aceste măsuri sunt valabile pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 20 octombrie, ceea ce înseamnă că vor dura cel puțin până la 2 noiembrie inclusiv, când se va face o nouă evaluare a situației.

Activitatea desfășurată în creșe și after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale, precizează autoritățile.

De asemenea, desfășurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară.

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente