Acasă Sanatate Bugetul la Sănătate, suplimentat cu 386 milioane lei

Bugetul la Sănătate, suplimentat cu 386 milioane lei

Premierul Florin Cîțu a anunțat că bugetul Ministerului Sănătăţii va fi suplimentat cu 386 de milioane de lei. Cîțu a precizat că din aceste fonduri vor fi achiziționate medicamente precum Remdesivir şi Tocilizumab,utilizate în tratamentul anti-COVID-19.

Totodată s-a suplimentat cu 70 de milioane de lei, programul Ministerului Sănătăţii pe ATI destinat îngrijirii şi acordării tratamentelor pacienţilor critici.

„(…) Am aprobat, prin hotărâre de guvern, alocarea a 386 de milioane de lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă, pentru a achiziţiona medicamente destinate tratării pacienţilor COVID-19 internaţi în unităţile sanitare din România. (…) Stocul pentru Remdesivir era doar pentru încă o lună, pentru Tocilizumab era doar pentru încă trei săptămâni şi, pentru prima oară, am comandat şi anticorpi monoclonali – aceasta este o comandă făcută tot de Comisia Europeană în numele României, am aderat şi noi la această comandă. În plus, pe lângă aceste sume, care au fost propunerile Comisiei de boli infecţioase – deci ele vin de la comisia de specialitate – s-a suplimentat cu 70 de milioane de lei programul Ministerului Sănătăţii pe ATI destinat îngrijirii şi acordării tratamentelor pacienţilor critici. Deci, acest guvern, aşa cum am spus de fiecare dată, dacă este nevoie de resurse suplimentare pentru sănătate vom găsi de fiecare dată şi vom suplimenta.”, a declarat premierul Florin Cîţu la finalul şedinţei de Guvern.

- Advertisment -

Cele mai populare

Voluntarii ISU Satu Mare salvează vieti și prin donarea de sânge

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la data 5 de...

Avansări în grad la ISU Someș

De Ziua Națională a României, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă - ISU “Someș” Satu Mare, au...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului...

A căzut prima zăpadă în județul Satu Mare

Serviciul Public Județean - SPJ Salvamont Satu Mare anunță că în județul Satu Mare a căzut prima zăpadă....

Comentarii recente