Acasă Locale Nationale Ce se întâmplă cu cursul LEU-EURO după căderea Guvernului?

Ce se întâmplă cu cursul LEU-EURO după căderea Guvernului?

Seism pe piața valutară după căderea Guvernului Dăncilă: moneda EURO se apreciază ușor, joi, pe piața interbancară după anunțul privind aprobarea moțiunii de cenzură. UPDATE: Vineri dimineață valoarea monedei euro se apropie de cotația de 4,76 lei.

Căderea Guvernului Dăncilă a provocat mișcări tectonice pe piața valutară, dar seismul nu este de amploare până la această oră.

După ce BNR a anunțat la ora 13.00 un curs de 4,7498 lei/euro, până la ora 17.00 valoarea monedei euro a urcat la 4,7520 lei/euro (vezi grafic mai jos).

La cursul oficial al BNR, moneda naţională s-a apreciat, joi, în raport cu francul elveţian, până la un curs de 4,3427 lei, în scădere cu 0,99 bani (-0,23%) faţă de anunţul anterior, de 4,3526 lei pentru un franc elveţian.

Potrivit BNR, leul a câştigat teren şi în faţa dolarului american, cotaţia anunţată fiind de 4,3074 lei, mai puţin cu 1,78 de bani (-0,41%), comparativ cu valoarea de 4,3252 lei, stabilită miercuri.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente