sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smConsilierii PNL s-au opus contractării unui împrumut neclar pentru Aeroport.

Consilierii PNL s-au opus contractării unui împrumut neclar pentru Aeroport.

 

La ședința Ordinară a Consiliului Județean Satu Mate, din 26 septembrie 2023, pe ordinea de zi a ședinței, au fost nu mai puțin de trei proiecte de hotărâre legate de Aeroportul Satu Mare, care se află sub administrarea Consiliului Județean.

Președintele Pataki Csaba, intenționează să facă un împrumut de garantare în valoare de 7 mil. de euro, pe o perioadă de șapte ani. Liderul Consiliului Județean, a motivat necesitatea acestui împovărător împrumut, pentru buna derulare a unei investiții la Aeroport, în valoare de 88 mil. de euro. 

Consilierii PNL au votat împotriva acestui proiect, considerând că este hazardat și prezentat foarte vag. Având în vedere ”antecedentele” UDMR în ceea ce privește contractării unor împrumuturi (a se vedea și creditul pentru realizarea noului pod, contractat de primarul municipiului Satu Mare Kereskenyi Gabor, o operațiune absolut dubioasă!), consilieri PNL au serioase reticențe când vine vorba despre un împrumut pus la cale de UDMR!.  Liberalii au subliniat faptul că îndatorarea Consiliului Județean, cu o sumă atât de mare și pe o perioadă atât de lungă, în condițiile în care nu a fost prezentată o situație exactă a necesității și oportunității acestui împrumut, care în viziunea lor este cel puțin suspect. Ca să nu mai vorbim despre faptul că una din firmele de consultanță are sediul taman în Bacău, zona apropiată de Vasluiul lui Dumitru Buzatu! 

Cu toate acestea, proiectele de hotărâre legate de acest subiect au fost votate de către ceilalți consilieri, astfel că sătmărenii vor avea de plătit ani de zile un uriaș împrumut neclar, care în fapt nu are nicio utilitate. Desigur, consilierii județeni ai PSD au votat alături de UDMR, dar despre asta vom vorbi mai pe îndelete, cu altă ocazie.  Consilierii PNL, consideră că banul public trebuie atent drămuit, iar atunci când se face un împrumut, acesta să fie făcut în condiții de transparență, bine documentat, astfel ca să nu existe suspiciuni de niciun fel în ceea ce privește adevărata destinație a acestor fonduri.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente