Acasă Locale Stiri Satu Mare Continuă greva la Transurban

Continuă greva la Transurban

Muncitorii de la Transurban SA Satu Mare au reluat greva începută mai timid ieri. Principala lor revendicare este de natură salarială, ei afirmând că au veniturile blocate la nivelul din anul 2017.

În această dimineață, doar un singur autobuz a ieșit pe traseu.

Sindicaliștii au anunțat că vor da un răspuns a doua zi, la ora 4:00, refuzând să anunțe dacă autubuzele vor circula marți, între ora 5:00 și 7:00. Totodată, sindicaliștii au fost avertizați că greva făcută luni, între orele 5:00-7:00 este ilegală și vor suporta pagubele produse societății.

„Societatea noastră a majorat salariile anual, în limita posibilităților financiare, astfel că salariile de încadrare ale angajaților au crescut începând cu anul 2016 după cum urmează: în 2016 creștere de 200 lei, în 2017 creștere de 300 lei, în 2018 creștere de 400 lei.

Sindicaliștilor li s-a amintit faptul că în ultimii trei ani salariul de încadrare al unui șofer de la Transurban aproape s-a dublat, de la 1308 lei în 2016 la 2560 lei în 2019, la care se adaugă sporuri (45%), orele suplimentare (100%), spor de muncă în week-end (100%) și tichete de masă. Motiv pentru care respectul pentru călători ar trebui să fie pe măsură”, transmite conducerea Transurban Satu Mare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente