Acasă Locale Stiri Satu Mare Controale în restaurantele din Satu Mare

Controale în restaurantele din Satu Mare

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 28 iunie – 4 iulie, 95 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare animale, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne și unități procesare lapte.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat, o Ordonanță de Suspendare a Activității pentru un restaurant din Satu Mare și 4 sancțiuni contravenționale din care, o amendă contravențională în valoare totală de 1.200 lei, o amendă contravențională de 1.200 lei – 1 cofetărie / patiserie Tășnad – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare și depozitare a produselor alimentare.

De asemenea, inspectorii DSVSA au aplicat și 3 avertismente la trei producători particulari din piețele agroalimentare, din localitățile  Drăgușeni, Satu Mare și Carei, pentru comercializare directă către consumatorul final, a legumelor, fructelor și a altor produse, fără respectarea condițiilor de igienă.

Acțiunile de verificare vor continua și în perioada următoare. Inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA vor efectua controale în hypermarketuri, supermarketuri, marketuri, magazine alimentare, restaurante, unități cate ring, baruri, plăcintării și chioșcuri alimentare din județ.  Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare desfășoară controale tematice specifice, cu scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, dar și a prevenirii răspândirii virusului Pestei Porcine Africane.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente