joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocaleControale la 70 de unitati si gospodarii facute de Inspectorii Direcției...

Controale la 70 de unitati si gospodarii facute de Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare Satu Mare

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor Satu MareInspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada  05.07.2013  –  11.07.2013, un număr de  70 acțiuni de control la unități și gospodăriile populației. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat 4 avertismente. Deficiențele  sancționate  au  fost :  Întocmirea cu deficiențe a documentelor cu privire la gestionarea produselor medicinale veterinare, expuse la comercializare; Neanunțarea medicului veterinar în urma sacrificării porcinelor.

Vânzarea fără acte sanitare veterinare a animalelor.
Au fost verificate: depozite alimentare, unități de alimentație publică, cantine,  unități de vânzare cu amănuntul, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, unități de procesare carne, unități procesare lapte  In cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: existenta documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igiena, originea materiilor prime si existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea si eliminarea subproduselor, existenta echipamentelor de protecție. Vă informăm că în această perioadă medicii veterinari de liberă practică efectuează inspecții în exploatații de animale conform Programului Strategic pe anul 2013. Cu această ocazie solicităm proprietarii de animale să acorde tot sprijinul în desfășurarea  acestei acțiuni. Tot în această perioadă a fost demarată acțiunea Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, prin intermediul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene,  de informare a populației din județ prin instruiri și afișe, despre acțiunea :  “Cum se poate obține lapte conform cu cerințele Uniunii Europene  –  Recomandări pentru un lapte igienic “, Acțiune demarată  datorită faptului că începând cu data de 01.01.2014, va fi interzisă comercializarea  sau livrarea către unitățile de colectare sau procesare  a laptelui crud, materie primă, care nu respectă cerințele Uniunii Europene.
Din data de 27.06.2013 am demarat și  acțiunea de vaccinare antirabică a vulpilor, prin aplicarea de momeli vaccinale în jurul vizuinilor de vulpi, de pe teritoriul județului Satu – Mare. Aceste acțiuni întreprinse de către inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare, vor continua  și în  perioada  următoare, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și a animalelor, de a preveni difuzarea bolilor transmisibile și reducerea riscului de apariție a toxiinfecțiilor alimentare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente