Acasă Politica National Criză în Coaliția de Guvernare. Reacțiile politicienilor sătmăreni

Criză în Coaliția de Guvernare. Reacțiile politicienilor sătmăreni

Şedinţa de Guvern de miercuri a aruncat în aer Coaliția de Guvernare. Decizia premierului de a introduce pe ordinea de zi suplimentară Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, a declanșat un adevărat război cu partenerii de coaliție USR PLUS. După suspendare ședința s-a reluat la ora 19.00, însă fără participarea miniștrilor USR PLUS. La finalul ședinței Florin Cîțu a anunțat că l-a revocat din funcție pe ministrul Justiției, Stelian Ioan, deoarece nu a dat aviz favorabil programului.

Decizia de revocare a ajuns deja la președintele României, rămâne de văzut dacă acesta o va și semna.

În locul ministrului Stelian Ioan, a fost numit interimar Lucian Bode.

USR PLUS susține că prin Programul „Anghel Saligny”, premierul Florin Cîțu dorește să recompensez primarii în contextul alegerilor interne din cadrul PNL.

„USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu”, transmite USR PLUS.

Totodată USR PLUS anunţă că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Florin Cîţu, căruia îi reproşează că „a aruncat ţara în criză” politică. Nu în ultimul timp USR PLUS amenință cu moțiunea de cenzură.

„Florin Cîţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoţii nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîţu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Şi asta pentru că înşală cu cinism şi rea voinţă aşteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîţu trebuie să plece”, a scris Barna pe Facebook, după declaraţia premierului privind revocarea ministrului Justiţiei.

De situația creată sunt pe cale să profite cei din PSD, liderul Marcel Ciolacu i-a invitat pe cei din USR să se alăture lor și să semneze Moțiunea de Cenzură pentru revocarea premierului.

”Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia. Și tot guvernul pleacă! PSD va depune moțiunea de cenzură când vom avea cele 234 de semnături necesare trecerii ei. Azi, ne mai lipsesc 30. Îi așteptăm pe cei din USR PLUS să termine cu baletul și să semneze. În nici un caz nu vom accepta ca dorința românilor de a scăpa de acest guvern ticălos să fie folosită de USR PLUS ca obiect de șantaj între partidele din Coaliție”, a transmis pe Facebook Marcel Ciolacu.

Reacția politicienilor sătmăreni

”Ieșirea din criză nu este mandatul USR!”, e sloganul care a devenit marcă înregistrată pentru ”colegii” noștri de coaliție. Pentru USR nu este o prioritate să dezvolţi România, să dezvolţi comunităţile locale şi să ridici aceste comunităţi din stadiul în care se află în acest moment. ”Saligny” este un proiect nu pentru PNL, nu pentru UDMR, nu pentru PSD, şi nu pentru USR, este un program naţional pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate. Firește, este mai ușor să stai în opoziție, să faci administrație și politică pe Facebook. Este ușor să strigi vrem spitale, dar atunci când s-a discutat în Consiliul Local Satu Mare alocarea de fonduri pentru achiziționarea de aparatură modernă destinată Spitalului Județean, USR a votat împotrivă!!!”Ieșirea din criză nu este mandatul USR!” Este trist, cinic, dar adevărat!”, a scris pe Facebook primarul Kersenkenyi Gabor.

”Civilizația rurală, obiectiv strategic al României!România e compusă din orașe și sate, iar oamenii care locuiesc în aceste localități au același rang și aceleași drepturi.Programul de dezvoltare rurală Anghel Saligny e prioritate națională și trebuie demarat de îndată. Nu cred ca pot fi elemente de negociere politică alocarea de fonduri pentru apă și canalizare în comunitățile locale. N-avem dreptul acesta. Dreptul la civilizație nu se discută șî în felul acesta putem reduce decalajele dintre urban și rural, multe comunități locale sunt rămase în urmă și au nevoie ca urgentă de bani pentru drumuri neasfaltate, acces la utilități, rețea de apă, de canal, de gaze, școli.Asta este rolul Programului Național de Investiții în Infrastructura Locală ”Anghel Saligny” și îndemnul meu este foarte clar: Haideți să susținem concret satul românesc!”, transmite și deputatul PNL, Adrian Cozma.

”USR PLUS susține dezvoltarea reală a comunităților locale, prin programe transparente și investiții care să facă viața românilor mai bună. În forma susținută de premierul Cîțu, PNDL 3 este însă o hoție. Este programul becurilor de 1.800 de euro și al toaletelor din Teleorman de 80.000 de euro. Programul celor 44,5 miliarde de lei scurși în buzunarele baronilor.Dezvoltarea României nu se poate face cu programele de îmbogățit baronii locali, moștenite de la Liviu Dragnea”, scrie pe Facebook deputatul USR PLUS, Radu Panait.

- Advertisment -

Cele mai populare

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Cabinetul Cioloș a fost respins de plenul reunit. Iohannis invită partidele la noi consultări

Guvernul propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost respins de plenul reunit al Parlamentului. Au fost înregistrate...

Lecție de viață. Grija mormântului sergentului Bădiță Dionisie, preluată de preotul Gabriel Chereji

Preotul militar, Cristian Silaghi, aduce în atenția sătmărenilor o poveste deosebită, o lecție de viață cum rar ne mai este dat să...

Comentarii recente