Acasă Locale Stiri Satu Mare DGASPC intenționează să înființeze 3 case de tip familial, prin fonduri europene

DGASPC intenționează să înființeze 3 case de tip familial, prin fonduri europene

În cadrul ședinței extraordinare din data de 14 iunie 2019, consilierii județeni sătmăreni au aprobat singurul proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței, cel privind dreptul de revocare a Spitalului Județean Satu Mare asupra imobilului situat în orașul Tăsnad, pe strada Nicolae Bălcescu nr.38, aflat în proprietatea publică a Județului Satu Mare și darea acestuia în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a județului Satu Mare.

 

Prin votul consilierilor, în clădirea din Tășnad se va înființa și va funcționa una dintre cele trei case de tip familial care urmează a fi construite printr-un proiect al DGASPC Satu Mare, numit „Închiderea Centrului de plasament al copilului Floare de colț, Halmeu și dezvoltarea de alternative familiale de îngrijire” în cadrul  Programului Operaţional Regional 2014-2020. DGASPC urmează să întocmească documentația necesară pentru proiectul a cărui valoarea maximă eligibilă este de 1.000.000 de euro.

Acest proiect va avea ca scop închiderea Centrului de plasament al copilului (CPC) „Floare de colț” Halmeu prin înființarea a trei case de tip familial în județ.   În prezent, în CPC „Floare de colț” Halmeu sunt ocrotiți 47 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 5-21 ani. Conform rezultatelor evaluării multidisciplinare și a concluziilor privind șansele reale de viitor ale copiilor/tinerilor, din cei 47 de rezidenți actuali, 36 vor beneficia de serviciile nou înființate.  Prin urmare,  fiecare Casă de tip familial va fi proiectată cu 12 locuri, în total 36 de locuri.

Prin acest proiect, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Satu Mare își propune continuarea reformei privind protecția copilului prin implementarea unui plan de dezinstituționalizare. Aceasta înseamnă pe de o parte închiderea unităților clasice, de tip vechi care nu acordă servicii personalizate copiilor și dezvoltarea unor alternative de tip familial la standardele impuse de legislația în vigoare, constând în case de tip familial care să ofere o creștere a calității îngrijirii copiilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Comentarii recente