Acasă Locale Stiri Satu Mare Dispare clasa pregatitoare! Incepand cu 2020, copiii de 6 ani intra direct...

Dispare clasa pregatitoare! Incepand cu 2020, copiii de 6 ani intra direct in clasa I

Schimbare majora anuntata de Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, incepand cu anul 2020.

Notiunea de „clasa pregatitoare” n-o sa mai existe, iar copiii de 6 ani vor intra pe bancile scolilor direct in clasa I. Insa programa scolara nu se va schimba, va ramane aceeasi care exista si in prezent.

„Clasa întâi va fi ceea ce este azi clasa pregătitoare. Asta pentru că în mentalul colectiv a intrat din păcate cu clasa zero. Ceea ce este total greșit, cum să fie un copil in clasa zero?”, a spus ministrul Ecaterina Andronescu.

Nu toata lumea este fericita cu aceasta decizie. Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, o blameaza pe Ecaterina Andreescu, sustinand ca vrea doar sa-si lege numele de o lege, „dată dintr-un pix obișnuit să scuipe venin și minciuni”.

Daniel Funeriu este cel care a introdus clasa pregatitoare in invatamantul obligatoriu. In ultimul timp, au fost facut schimbari importante in sistemul de invatamant romanesc.

Astfel, invatamantul obligatoriu va contine ultimii doi ani de gradinita, grupa mare si cea mijlocie, dar si ultimii doi ani de liceu, clasele a XI-a si a XII-a.

Grupa mijlocie si cea mica urmeaza sa fie obligatorii, din 2013, respectiv 2030, pentru a evita abandonul scolar cu care se confrunta Romania de multi ani. In medie, peste 50000 de copii abandonează in fiecare an scoala, iar multi o fac din cauza inceputului deficitar pe care l-au avut in clasele mici.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente