Acasă Locale Internationale Este oficial.Biden,rămâne câștigător

Este oficial.Biden,rămâne câștigător

Administrația Serviciilor Generale cea care are un rol cheie în confirmarea oficială a victoriei în scrutinul prezidenţial, l-a informat pe președintele ales Joe Biden că administrația Trump este gata să înceapă procesul de tranziție formală, potrivit unei scrisori a administratorului Emily Murphy trimisă luni după-amiază și obținută de CNN.

Scrisoarea este primul pas pe care administrația l-a făcut pentru a recunoaște înfrângerea președintelui Donald Trump, la mai mult de două săptămâni după ce Biden a fost declarat câștigător la alegeri.

Murphy a susținut că nu a fost presată de Casa Albă să întârzie tranziția formală și nu a luat o decizie „din teamă sau favoritism”.

Vă rugăm să știți că am ajuns la decizia mea independent, pe baza legii și a faptelor disponibile”, a scris Murphy. „Nu am fost niciodată presată direct sau indirect de vreun oficial al Direcției Executive – inclusiv cei care lucrează la Casa Albă sau GSA – cu privire la conținutul sau la momentul deciziei mele. Pentru a fi clar, nu am primit nicio direcție de întârziere a hotărârii mele”.

Scrisoarea marchează gestul formal pentru constatarea victoriei lui Biden, un proces normal funcțional cunoscut sub numele de constatare.

Măsura va permite ca tranziția să înceapă oficial, permițând actualilor oficiali ai agenției de administrație să se coordoneze cu noua echipă Biden și să ofere finanțări guvernamentale pentru tranziție.
Administrația Trump trebuie să recunoască în mod oficial că Joe Biden este președintele ales, astfel încât echipa de tranziție a democratului să poată începe să primească informații clasificate de înalt nivel și să vorbească cu echipele existente în diferitele ministere.

Echipa Biden va avea acum acces la spații de birouri suplimentare în interiorul agențiilor și posibilitatea de a utiliza resurse federale pentru verificări de fond privind numirile personalului Biden din Casa Albă și alegerile cabinetului.
Trump recunoaște pe Twitter ca a cerut transferul de putere

Președintele republican a avut grijă să nu recunoască în mod direct victoria lui Joe Biden, promițând să continue o „luptă corectă” în timp ce a înmulțit căile de atac legale, fără succes, pentru a încerca să demonstreze cu au existat fraude în timpul votului din 3 noiembrie.

„Cu toate acestea, în interesul țării noastre, recomand” agenției guvernamentale responsabile de transferul de putere să facă „ceea ce este necesar în ceea ce privește protocoalele și am cerut echipei mele să facă același lucru”, a scris pe Trump pe Twitter.

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente