vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareExpoziția de pictură „Din Lada de Zestre”- Aurel Țenț

Expoziția de pictură „Din Lada de Zestre”- Aurel Țenț

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, în colaborare cu Asociația Culturală Sătmărenii și cu sprijinul Consiliului Județean, organizează miercuri, 2 august, de la ora 16:00, în Galeria de Artă a instituției, vernisajul expoziției „Din Lada de Zestre” al pictorului Aurel Țenț.
Aurel Țenț este foarte activ, de numele dânsului se leagă nenumărate expoziții personale și de grup atât în județ, în țară cât și în străinătate.
Profunzimea temelor pe care le abordează vine din străfundurile unei conștiințe torturate mereu de perfecțiune, de armonizare inteligentă.
Artistul ajuns la o vârstă respectabilă, dovedește o îndrăzneală și agerime de spirit, cum rar găsești la veterani. Tehnica folosită, la limita între grafică și pictură, cu un desen grijuliu, dar nu figurativ cu dinadinsul, în culori potrivite tematicilor și migălos echilibrate, surprinde prin omniprezența unor linii subțiri, abia creionate, traversând cadre întregi. La portrete, unește trăirea artistică și cea mistică în stilul specific dânsului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente