Acasă Locale Stiri Satu Mare Expoziție de artă vizuală „Lemn á la Cluj ”

Expoziție de artă vizuală „Lemn á la Cluj ”

Şcoala Populară de Arte ”Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Cluj prezintă în perioada 18 martie – 1 aprilie 2019, la Galeria de Artă a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Expoziţia intinerantă de arte vizuale „Lemn á la Cluj ”.
În deschiderea evenimentului au luat cuvântul: managerul instituției, Robert Laszlo, managerului Şcolii Populare de Arte ”Tudor Jarda” Cluj-Napoca, Vasile Corpodean și proferoara Felicia Răcean.
Expoziția conţine lucrările realizate de cursanţii Şcolii de Arte Cluj – secţiile externe Turda şi Câmpia Turzii – cu prilejul Taberei de arte plastice „Lemn á la Cluj”, desfăşurată în perioada 7-10 iulie 2018: Baldogi Felicia, Bendreș Flaviu, Bothază Briana, Bozbics Martin, Bucur Iarina, Ciulea Sanda, CrișanNatalia, Fogarsi Antonia, Hidișan Alina, Ianoș Mihaela, Lucaci Antonia, Moldovan Cornel, Mureșan Adrian, Negrea Maria, Negrescu Rodica, Oltean Marcela, Pașca Ildiko, Pop Goerge, Pop Iuliana, Popa Alexandru, Rotar Marius, Rusu Carmen, Șandru Viviana, Soancă Sidonia Stoica Oana și Trifan Mihai, având scopul precis de promovare a unor obiective culturale și turistice din județul Cluj, care au la bază lemnul. Expoziţia a mai poposit anterior în foaierul Teatrului de Stat “Aureliu Manea” din Turda, cu ocazia spectacolului prilejuit de încheierea Taberei Muzicale de Toamnă a Şcolii de Arte Cluj, la data de 10 august 2018 şi la începutul lunii februarie 2019, în cadrul manifestării “Seara Artelor”. Expoziţia “Lemn á la Cluj” la Satu Mare vine după o altă expoziţie tematică, “Artă á la Cluj”, de prezentare a judeţului Cluj, realizată în cadrul proiectului “Centenar” şi organizată de Şcoala de Arte Cluj în acelaşi municipiu şi galerie, în perioada 21 septembrie – 8 octombrie 2018, eveniment care s-a bucurat atunci de un real succes.
În cadrul vernisajului, Țărtan Gabriela și Ogaș Beatrice la pian și Moldovan Andraș la chitară, au oferit câteva momente muzicale.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Interviu Adrian Cozma

1.Cum a decurs campania electorală? Ce credeți că a atras atenția în această campanie? Adrian Cozma: Am făcut o...

Alegători și aligatori

Trebuie să recunoaștem că – cel puțin până acum – campania electorală pentru alegerile locale nu ne-a oferit chestii spectaculoase. Nu am...

PRIMAR DE SOCOND-CORNEA MARE NICOLAE

Varsta : 38 ani Studii : Facultatea de Teologie, specializarea teologie-istorie, Universitatea Oradea          ...

Comentarii recente