Acasă Locale Stiri Satu Mare FMI a înrăutățit prognoza de creștere economică a României pentru acest an...

FMI a înrăutățit prognoza de creștere economică a României pentru acest an la 2,4%

Fondul Monetar Internațional a redus estimarea privind creșterea economică a României la 2,4% anul acesta, față de un avans de 2,8% anticipat în luna iunie, potrivit raportului World Economic Outlook publicat marți.

Pentru 2015, prognoza FMI a rămas neschimbată, 2,5%.

Inflația anuală este estimată la 2,5% în decembrie, față de o proiecție de 3,5% anticipată în precedenta ediție a raportului din aprilie.

FMI a îmbunătățit prognoza privind deficitul de cont curent, la 1,2% din PIB anul acesta și 1,8% din PIB anul viitor. Estimările anterioare indicau un deficit de 1,7% și respectiv 2,2% din PIB.

Rata șomajului este antipată să scadă ușor, de la 7,3% anul trecut la 7,2% în 2014 și la 7,1% în următorul an.

România a reintrat în recesiune tehnică la finele primului semestru, având două trimestre consecutive de contracție a PIB, cu cea mai mare scădere economică din UE 28 în al doilea trimestru al anului, de -1%.

In semestrul I, produsul intern brut a crescut comparativ cu perioada similară a anului trecut, cu 2,4% pe seria brută și cu 2,6% pe seria ajustată sezonier.

România are în derulare un acord în valoare de 4 miliarde de euro cu FMI și Uniunea Europeană, din care nu intenționează să acceseze fonduri. Scopul acordului este a a proteja economia românească de eventuale șocuri pe piețele financiare și de a ajuta la reducerea costurilor de finanțare.

Guvernul anticipează un avans economic de 2,5% anul acesta, după o expansiune de 3,5% în 2013.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente