Focar de COVID în mai multe școli! Zeci de elevi și profesori sunt infectați

0

La nivelul județului Satu Mare, la data de 28 ianuarie 2022, au fost raportate 89 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor, și 94 de cazuri în rândul profesorilor/personalului. De asemenea, la momentul raportării, orele de predare la 18 clase au fost anulate.

Cei mai mulți elevi infectați cu COVID-19 sunt la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” (16 elevi), la Colegiul Național „Ioan Slavici” (13) și la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” (9).

În ceea ce privește infecțiile depistate în rândul personalului din învățământ, putem observa că sunt mai reduse decât în rândul elevilor. Câte 6 cazuri au fost înregistrate la Școala Gimnazială Păulești,  Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă și Colegiul Național „Mihai Eminescu”. În alte unități sunt câte 4 sau două-trei cazuri.

În urma numărului mare de infectări, la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” (16 elevi – 2 profesori) 3 clase au orele suspendate. La Colegiul Național „Ioan Slavici” (13 elevi – 1 profesor) orele unei singure clase au fost suspendate, în timp ce la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” (9 elevi – 2 profesori), 4 clase au orele suspendate.

Trebuie să precizăm că în aceste unități de învățământ, rata de vaccinare a personalului este destul de mare, procentul în aceste unități fiind trecut de 70, chiar și 80%.

​La nivel național, Ministerul Educației a raportat astăzi 26.000 de elevi/preșcolari și 7300 de angajați din învătământ confirmați pozitiv cu Covid-19.

Lista publicată de Inspectoratul Școlar Judetean Satu Mare poate fi consultată aici: https://www.satmar.ro/web/document.php?id=1738